Controversatul film „Antichrist” va fi prezentat vineri în Capitala

Controversatul film „Antichrist”, regizat de danezul Lars von Trier, va beneficia de prima ÅŸi, posibil, ultima proiecÅ£ie în BucureÅŸti, vineri, de la ora 19.00, în incinta Muzeului Ţăranului Român, la iniÅ£iativa organizatorilor Festivalului InternaÅ£ional de Film Transilvania (TIFF).

A opta ediÅ£ie a TIFF, care a avut loc în perioada 29 mai – 7 iunie, va fi urmată, potrivit organizatorilor, de proiecÅ£ii în BucureÅŸti ÅŸi Sibiu ale mai multor filme prezentate la eveniment. Printre acestea se numără ÅŸi „Antichrist”, care ar putea să nu ruleze, ulterior, ÅŸi în cinematografe, după cum au declarat, pentru NewsIn, distribuitorii pentru România. „Dacă vom considera că, din cauza scenelor de violenţă ÅŸi nuditate prezentate, există posibilitatea să nu avem cerere pentru el, am putea chiar să renunţăm la a-l aduce în România. Chiar dacă este regizat de Lars von Trier, pe noi ne interesează ÅŸi partea comercială”, a declarat directorul Ro Image 2000, Oana Stoenescu.

Citeste si:  In asteptarea Elenei Udrea

Filmele de la TIFF vor fi prezentate la Bucureşti în intervalul 10-18 iunie, atât la Muzeul Ţăranului Român, unde biletul de intrare costă 8 lei, cât şi la Cinema Elvira Popescu, pentru 7 lei/bilet.

La Sibiu, selecţia de filme prezentate la TIFF va fi prezentată între 10 şi 14 iunie, în curtea Colegiului Naţional Samuel von Brukenthal, la teatrul de vară din Parcul Tineretului şi la Centrul Cultural Habitus.

Citeste si:  Iutta sprijina prima Gala a Fundatiei Regina Maria

„Anchrist” a fost realizat cu un buget de 11 milioane de dolari ÅŸi a participat la competiÅ£ia oficială de la Cannes, unde actriÅ£a principală, Charlotte Gainsbourg a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună interpretare feminină. Filmul a stârnit atât reacÅ£ii pozitive, mai ales în Danemarca, cât ÅŸi recenzii negative din partea unor critici ÅŸi a presei de specialitate, care au taxat filmul pentru scenele de sexualitate ÅŸi violenţă extremă.

Citeste si:  Premiile Gopo ajung la cea de-a treia ediÅ£ie

Alături de Gainsbourg, în „Anchrist” joacă Willem Dafoe.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.