Controversatul film „Ingeri si demoni” va avea premiera, in Romania si SUA, pe 15 mai

Controversatul film „ÃŽngeri ÅŸi demoni”, pentru realizarea căruia producătorii nu au primit permisiunea de a filma la Vatican, va avea premiera românească pe 15 mai, în aceeaÅŸi zi cu cea americană.

Inspirată de romanul „Illuminati”, semnat de Dan Brown, pelicula precede acÅ£iunea din altă ecranizare a unei cărÅ£i a lui Brown, „Codul lui Da Vinci” (2006), regizată de Ron Howard, cu Tom Hanks în rolul principal. Howard a colaborat cu Hanks ÅŸi pentru „ÃŽngeri ÅŸi demoni”, încrediţându-i tot rolul cercetătorului Robert Langdon. De această dată, personajul trebuie să dejoace planurile unei organizaÅ£ii secrete care urmăreÅŸte nici mai mult nici mai puÅ£in decât distrugerea Sfântului Scaun. Din distribuÅ£ia filmului mai fac parte frumoasa israeliancă Ayelet Zurer ÅŸi suedezul Stellan SkarsgÃ¥rd, cunoscut în special datorită rolului din „Breaking the Waves”, capodopera lui Lars Von Trier.

Citeste si:  Chappie vine in cinematografele din Romania pe 6 martie!

Din cauza interdicţiei de a filma la Vatican, producătorii au fost obligaţi să reconstruiască, la scară, celebra Piaţă a Sfântului Petru din oraşul rezidenţei papale.

Potrivit presei britanice, Vaticanul a interzis filmările în oraÅŸul rezidenÅ£ei papale, precum ÅŸi în toate bisericile din Roma, pe motiv că producÅ£ia este o ofensă adusă lui Dumnezeu ÅŸi aduce prejudicii sentimentelor religioase. „Autorul romanului ce a inspirat filmul a interpretat greÅŸit evangheliile, pentru a otrăvi credinÅ£a. Ar fi inacceptabil să dăm voie ca bisericile să se transforme în platouri de filmare, iar romanele sale blasfematoare să fie transformate în filme mincinoase, iar asta în numele banilor”, a afirmat arhiepiscopul Velasio de Paolis, citat de Times.

Citeste si:  Stranutul poate fi declansat de o fantezie sexuala - studiu

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.