Corpul lui Michael Jackson, cerut de ivorienii care l-au incoronat Maiestatea Sa, Amalaman Anoh

În vreme ce zvonurile despre înmormântarea lui Michael Jackson ţin primele pagini ale ziarelor americane, corpul acestuia este reclamat de sătenii ivorieni care l-au încoronat pe starul pop Amalaman Anoh, după numele unui străvechi prinţ al regatului.

Autorităţile consideră acum că Jackson, care ÅŸi-a „descoperit rădăcinile africane” în timpul unei vizite făcute în 1992 în satul sud-est ivorian Krindjabo, trebuie înmormântat în sânul poporului său. „Era fiul nostru, îi cerem trupul”, explică, pentru jeuneafriqe.com, Ahissan Nogbou, purtătorul de cuvânt al regatului Sanwi.

Citeste si:  40 de pahare pentru domni

„Ar fi o ruÅŸine să nu-l înmormântăm aici, pentru că tradiÅ£ia akan a unui prinÅ£ cere ca acesta să fie înmormântat la el acasă”, a argumentat acesta, într-o declaraÅ£ie publică, îmbrăcat în negru, culoarea doliului, sub privirea regelui Amon N’douffou V care, conform obiceiului, nu vorbeÅŸte niciodată în public.

Pe 13 februarie 1992, „regele pop” a primit o altă coroană, conform cu rădăcinile africane pe care se pare că ÅŸi le-a descoperit în satul Krindjabo, aflat în mijlocul unei păduri. „A fost încoronat Amalaman Anoh, numele unui prinÅ£ al regatului”, îşi aminteÅŸte Tano Koutoua, octogenar prezent la marea ceremonie de atunci. Michael Jackson ar fi explicat sătenilor că rădăcinile lui genealogice coboară până la regatul Sanwi.

Citeste si:  YARD SALE:10-11 mai

Un comitet special înfiinţat lucrează acum la programul unei ceremonii de omagiere a regelui Jackson, organizată chiar la curtea regală, care ar cuprinde şi o expoziţie de fotografii ale artistului.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.