Cripta, al doilea lungmetraj de fictiune regizat de Cornel Gheorghita, intra in cinematografe din 12 septembrie

Cripta, al doilea lungmetraj regizat de Cornel Gheorghita, va intra in cinematografe din 12 septembrie.
Premiera de gala din Bucuresti va avea loc vineri, 12 septembrie, ora 19.00, la Cinema Studio. Filmul va rula in prezenta regizorului Cornel Gheorghita si a echipei filmului.

In Cripta, Leduc (Serge Riaboukine), om de afaceri francez, pregateste renovarea unui vechi cartier din statiunea Baile Herculane pentru realizarea unui nou proiect imobiliar. In subsolul unei cladiri descopera o veche fresca datand probabil de pe vremea romanilor. Aceasta ar putea fi clasata in patrimoniul national, iar lucrarile de renovare ar putea fi intarziate, sau chiar abandonate. De unul singur incearca sa se descotoroseasca de ea, dandu-i foc. Ramane insa blocat in incinta imobilului. Va reusi el sa supravietuiasca de unul singur, precum Robinson pe insula lui, gasindu-si calea catre libertate?

Citeste si:  Laptopuri concept pentru ecologiste, fashioniste si mamici

foto

Serge Riaboukine, actor cu zeci de filme (Comme une image, Capone, Angel-A sau Peau d’homme coeur de bete, pentru care a castigat premiul de interpretare la festivalul de la Locarno in 1999) si piese de teatru in portofoliu, face un rol memorabil in Cripta.

Cripta este o drama in regia lui Cornel Gheorghita, dupa un scenariu de Jean Samouillan.
Din distributie fac parte: Serge Riaboukin (Leduc), Camelia Pintilie (Catalina), Constantin Florescu, Gabriel Spahiu (Popescu) si Sanda Toma.
Imaginea filmului este semnata de Dorian Dragoi, scenografia ii apartine lui Mihnea Tautu, iar montajul lui Nathalie Mougenot.

Citeste si:  Maitresse Maison - primul concept store din Cluj

foto

Cornel Gheorghita este regizor, producator si scenarist, si preda cursuri de cinema din 1991 la ESAV (Ecole Supérieure d’Audiovisuel, Univ. Toulouse II), iar din 2001 la ESMA (Ecole Supérieure des Métiers Artistique) Toulouse.

Primul lungmetraj de fictiune al lui Cornel Gheorghita, Europolis (2010), a castigat Mentiunea Speciala a Juriului la Montréal World Film Festival 2010, Premiul Ecumenic al Juriului la Golden Apricot Film Festival Yerevan 2011, Mentiune Speciala a Juriului la Kimera International Film Festival 2011 si premii pentru Cea mai buna actrita (Adriana Trandafir), Cea mai buna imagine (Ovidiu Marginean), Cea mai buna muzica (Diego Losa si François Petit) si Cele mai bune decoruri (Bogdan Ionescu) la Cyprus International Film Festival 2011.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie este iubitul tau, ca sa iti spun cat de fidel iti este

Printre documentarele realizate de Cornel Gheorghita se numara Fanfaron Fanfaron (2007), un film documentar despre fanfarele taranesti din Moldova, si Mascarade, un film despre mascaradele de iarna moldovenesti.

Cripta este o productie RO DE FILM (Romania) si Milonga Productions (Franta), sustinuta de Centrul National al Cinematografiei, Eurimages, Societatea Romana de Televiziune, Region Midi-Pyrenees, ESAV Toulouse si Paradox Film.
Durata filmului: 82 minute


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.