Cristi Minculescu va fi operat marti dimineata la o clinica din Germania

Cristi Minculescu, solistul trupei Iris, va fi supus marţi dimineaţă, la o clinică din Germania, unei operaţii de transplant de ficat, care va dura între 8 şi 12 ore, potrivit managerului trupei, Cosmin Nicoară.

„Cristi se simte foarte bine ÅŸi aÅŸteaptă cu nerăbdare operaÅ£ia, pentru a putea trece cât mai curând peste acest pas dificil. Stă bine cu moralul. Perioada de recuperare după operaÅ£ie, în cazul în care totul va decurge bine, va fi de trei luni, după care, el îşi va putea relua încet încet activitatea. Recuperarea 100% va dura un an de zile”, a declarat Cosmin Nicoară, managerul trupei Iris.

Citeste si:  Pensie alimentara mai mare

Din echipa de medici va face parte şi medicul Dorel Săndesc, medicul timişorean care l-a consultat periodic pe Minculescu şi este prieten cu acesta.

Minculescu suferă de o afecÅ£iune genetică, boala polichistică hepato-renală, iar soÅ£ia artistului ÅŸi-a dat acordul să doneze o parte din ficat. „Boala, care cauzează multe chisturi pe ficat ÅŸi rinichi, a fost moÅŸtenită de la tatăl său ÅŸi a evoluat în ultima perioadă. Chisturile s-au mărit ÅŸi au început să afecteze funcÅ£iile hepatice”, a explicat în urmă cu o lună doctorul Dorin Săndesc.

Citeste si:  Moonrise Kingdom: unde s-au dus Ciresarii si Elevul Dima

Costul intervenţiei chirurgicale pe care solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, o va efectua în Germania se ridică la 47.000 de euro, sumă ce va fi acoperită din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate.

Cristi Minculescu, în vârstă de 50 de ani, cântă în Iris din anul 1980 şi este considerat unul dintre simbolurile rock-ului autohton. În 2007, la împlinirea a 30 de ani de activitate a trupei, Minculescu şi colegii săi au fost decoraţi de preşedintele Traian Băsescu.

Citeste si:  Adrian Mutu

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.