Cristi Minculescu va primi, în martie, o parte din ficatul soţiei sale

Solistul formaţiei Iris, Cristi Minculescu, diagnosticat cu polichistică hepato-renală, va suferi, cel mai probabil în luna martie, în Germania, intervenţia chirurgicală prin care îi va fi transplantat ficat de la soţia sa, a precizat, sâmbătă, pentru NewsIn, medicul Dorin Săndesc.

„ÃŽn Germania au fost efectuate testele de compatibilitate în vederea transplantului hepatic, care au ieÅŸit în regulă. Mai rămâne de efectuat o analiză care să confirme că bucata de ficat pe care o poate dona soÅ£ia sa, Rodica, este suficientă în raport cu greutatea corporală a lui Cristi Minculescu. Din echipa care va realiza transplantul va face parte ÅŸi un medic român”, a precizat dr. Săndesc, medicul timiÅŸorean care l-a consultat periodic pe Minculescu ÅŸi este prieten cu acesta.

Citeste si:  Papusa Barbie a implinit, luni, 50 de ani

Cristi Minculescu s-a întors, sâmbătă, din Germania, ÅŸi se află, în prezent, sub tratament. Artistul suferă de o boală genetică numită polichistică hepato-renală, iar soÅ£ia artistului ÅŸi-a dat acordul să doneze o parte din ficat. „Boala, care cauzează multe chisturi pe ficat ÅŸi rinichi, a fost moÅŸtenită de la tatăl său ÅŸi a evoluat în ultima perioadă. Chisturile s-au mărit ÅŸi au început să afecteze funcÅ£iile hepatice”, a explicat dr. Dorin Săndesc.

Citeste si:  Obtinerea unei mariri de salariu

Din cauza stării sale de sănătate, trupa Iris a anulat concertele programate în această perioadă. Ultimul spectacol al trupei Iris a avut loc pe 15 decembrie, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, când trupa a cântat alături de soprana Felicia Filip.

Cristi Minculescu, în vârstă de 50 de ani, cântă în Iris din anul 1980 şi este considerat unul dintre simbolurile rock-ului autohton. În 2007, la împlinirea a 30 de ani de activitate a trupei, Minculescu şi colegii săi au fost decoraţi de preşedintele Traian Băsescu.

Citeste si:  Cele mai mari defecte ale zodiilor. Partea I

Un comentariu
  1. eu nu prea le am cu muzica din aceste timpuri dar pe cr. minculescu l-am ascultat cu placere intotdeauna cu toate ca mai de mult parul lui vulvoi nu prea m-a incantat, dar acest fapt l-am ignorat cu timpul in fata felului lui de a se prezenta pe scena si nu numai – modest , caldura din vocea lui si mai ales are un bun simt de a se prezenta pe care rar il intalnesti la cantaretii romani din ziua de azi, eu ii doresc sanatate , succes pentru greaua operatie pe care o nva suferi ,iar sotiei care da vdovada de un devotament si nde o drgoste nepretuite asemeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.