Cum ne aranjam biroul?

Please select a featured image for your post

Nu-i asa ca unei femei nimic nu ii face mai mare placere decat sa isi decoreze cuibusorul astfel incat sa se simta cat mai familiar, comod si placut? Din pacate, cuibusorul femeii nu se mai limiteaza la apartamentul ei, la dormitor sau la camera copilului pe care le decoreaza cu atat de mult suflet, ci si la biroul in care lucreaza. Din pacate, am ajuns sa ne petrecem la fel de mult timp la birou ca si acasa sau adevarul e ca de multe ori ne petrem mai mult timp la birou decat acasa. Asa ca, trebuie sa invatam sa ne aranjam biroul astfel incat sa imbinam utilul cu placutul. De ce e important sa ai un birou organizat? In primul rand pentru ca indiferent cat de bune sunt rezultatele tale la locul de munca, indiferent cat de apreciata esti de sefi si colegi si cat de importante sunt proiectele la care lucrezi, totul poate disparea intr-o secunda cand nu gasesti dosarul X, cand ai pierdut hartiuta cu detalii importante sau notitele de la ultima sedinta. Cu cat spatiul de lucru iti este mai bine organizat, cu atat vei putea munci mai usor pentru ca ai tot timpul ceea ce iti trebuie la indemana, dar si pentru ca stii exact ce si unde gasesti. In plus, te poti concentra mult mai bine la ceea ce faci pentru ca nu traiesti mereu ce stresul ca ai pierdut hartii importante si urmeaza sa fii trasa la raspundere pentru asta.
Citeste si:  Cum sa devii make-up artist impreuna cu Oriflame
Economie de timp, spatiu si energie.
Avand in vedere ca abia te imparti intre sedinte, rapoarte, dead line-uri si proiecte, chiar nu ai timp de pierdut cautand facturi ratacite, nu crezi? Asa ca, cu cat vei avea dosarele mai bine organizate cu atat iti va fi mai usor sa gasesti ceea ce cauti. De aceea, creeaza dosare pentru fiecare proiect in parte si foloseste postit-uri pentru paginile care contin idei principale sau documente importante, pentru ca iti va fi mai usor sa le reperezi. Cu cat gasesti documentele mai usor, cu atat desfii tai vor fi mai multumiti de tine. Nu sunt penibile momentele in care esti rugata sa aduci un document, seful iti sufla in ceafa si tu nu stii unde e exact, in mormanul de hartii de pe biroul tau?
Citeste si:  Garcea si Pasarin. Ce vreti mai mult?
Cel putin o data pe saptamana, rupe-ti 15 minute din program, din pauza sau chiar stai peste program pentru a face o revizie generala a biroului, pentru a arunca hartiile in plus si ciornele inutile si pentru a indosaria documentele uitate. In plus, nu uita ca nu doar organizarea este importanta, ci si curatenia. Asa ca, sterge biroul si monitorul de praf, ai grija ca dosarele sa fie curate si fara panza de paianjen, chiar daca le folosesti rar. Curatenia si ordinea sunt cu atat mai importante cu cat lucrezi cu publicul si clientii companiei intra in contact direct cu tine si ii poftesi in biroul tau.
Citeste si:  Piramida de la Chichen Itza
Cu cat documentele sunt indosariate mai repede, cu atat vei face mai multa economie de spatiu pe birou, pentru ca scapi de documentele inutile, hartiile deja rezolvate sau dosare pe care nu le mai folosesti si trebuiesc arhivate. Daca nu ai un raft pe care sa pui dosarele pe care nu le folosesti atat de des, cere conducerii sa iti aloce un loc in care sa iti arhivezi documentele si dosarele, pentru a nu la mai tine pe birou. In acest sens, foarte importanta este opisarea dulapului sau a raftului cu dosare si documente, astfel incat sa stii cu exactitate ce se gaseste pe fiecare raft, la fel ca intr-o biblioteca. Iti va fi mai usor daca vei nota dosarele in ordin alfabetica si le vei pune in dosare colorate, in ordinea prioritatii lor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.