Cum ne organizam bucataria

Please select a featured image for your post

Pentru unele femei, bucataria este un simplu apendice, o incapere necesara in fiecare casa pentru ca asa „da bine”, dar care este foarte rar folosita si asta numai in scopul de a incalzi ceva la microunde sau de a bea o cafea si a fuma o tigara, in conditiile in care nu se fumeaza in restul casei. Pentru ate femei, insa, bucataria este un spatiu vital, in care isi petrec o buna parte din timp si asta nu pentru ca gatitul ar fi impus, sau un rau necesar, ci pentru ca le face placere sa petreaca timp in bucatarie, gatitul le ralaxeaza, in special daca e vorba de deserturi delicioase sau mancaruri savuroase. Pentru a fi insa cat mai eficiente in bucatarie, este absolut necear ca ea sa fie cat mai bine organizata.

Tot timpul la indemana. Invata sa ai tot timpul la indemana uneltele pe care le folosesti cel mai des: o manusa pentru bucatari,e o lingura de lemn, o spatula, cutit pentru paine, carne, legume. Nu schimba des locul obictelor din bucatarie, pentru ca iti va fi destul de greu sa le regasesti atunci cand ai nevoie urgenta de ele, in cadrul unei retete. Nu uita sa ai tot timpul la indemana o rola de hartie de bucatarie, pentru a sterge imediat accidentele neplacute dar si pentru a nu murdari prosoapele de bucatarie cu pete dificile. Nu uita sa ai tot timpul la indemna si condimentele de baza, cum ar fi sare, piper, zahar.Condimentele sunt o parte esentiala a gatitului, asa ca trebuie sa le acorzi o atentie deosebita. Daca ai foarte multe plicuri cu condimente, alege o cutie de carton, pe masura plicurilor, in care sa le aseze pe toate, de preferinta in ordine alfabetica, pentru ca iti va fi mai usor sa le gasesti. Daca alegi sa pastrezi condimentele in cutii, nu uita ca ele trebuie sa fie opace si inchise ermetic, asa ca pune etichete pe fiecare cutie, iti va fi mult mai usor sa stii ce e in fiecare borcan, fara a-l deschide. Tot pentru stocarea condimentelor in borcane, poti folosi o metoda foarte ingenioasa: pe polite de lemn, atarnate in bucatarie, lipeste sau prinde cu un durub capacele borcanelor de condimente, astfel incat acestea sa atarne in voie. Nu doar ca iti va fi foarte usor sa le folosesti, dar faci si economie de spatiu, iar bucataria ta capata un aer vesel si rustic.

Citeste si:  J Lo va avea gemeni
Totul dublu. Pentru a-ti fi cat mai usor sa gatesti, incearca sa ai 2 mixere, sau cel putin 2 schimburi de brate pentru mixer, doua spatul, doua pahare gradate sau cani pentru masurarea ingredientelor, asta pentru a nu fi necesar sa le speli imediat dupa folosire si sa le stergi inainte de a masura urmatorul ingredient, in cadrul aceleasi retete. Vei vedea ca este o economie destul de mare de timp, in special in cazul torturilor de exemplu, cand mixerul, paharul gradat, cantarul de bucatarie iti vor trebui atat pentru crema cat si pentru blat.

Citeste si:  The Curious Case of Benjamin Button
Economie de timp. Nu lasa toate vasele pentruspalat la urma, pentru ca te vei treci cu un munte de vase caruia cu greu ii faci fata. Cat timo astepti ca legumele sa fiarna, spala cutitul si tocatorul, cat timp se coace un blat, spala uneltele si vasele folosite in prepararea lui. Asa se termina totul mult mai repede, iar bucataria ta nu va maoi arata ca un cam de lupta la sfarsit. Tot pentru a economisi timp, fa-ti propriile semipreparate: de exemplu, fa-ti in congelator un stoc de legume fiert, de vinete gata coapte si curatate, de carne gata marinata, numai buna de aruncat pe gratar. De altfel, poti face si mese complexe, cum ar fi lasagna sau tocanite, pe care sa le tii la congelator pana in momentul servirii. Atentie insa, foloseste pungi sau caserole inchise ermetic, si pe care ai notat cu ajutorul unul marker data la care le-ai pus in congelator, pentru a fi sigura ca nu consumi alimente expriate.

Citeste si:  Luna lui cuptor incepe in Gradina cu Artisti cu jonglerii si arte vizuale

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.