Cum poate deveni traficul cel mai bun prieten al tau

Ce poti face in trafic in afara de a astepta culoarea verde care nu pare ca ti se va mai arata si tie? Uite zece actiuni utile pe care le poti face in timpul pe care il petreci la volan, blocata in mult iubita noastra capitala. Recunosc ca prin actuala scriere fac haz de necaz, dar ma jur ca nu pica rau daca va ganditi putin (si actionati in consecinta) la aspectele pozitive ce pot iesi din aceasta mare aglomeratie zilnica.

1. Sa inventezi scuze de intarziere la sedintele, intalnirile, cursurile spre care te indrepti, daca ti se pare ca motivul „trafic”, atat de uzitat de toata lumea, este prea banal pentru tine.

2. Sa recuperezi lectura unei carti bune sau a unui curs – s-au inventat audio book-urile, pentru toti dintre noi care ne petrecem viata in trafic.

Citeste si:  Concert Helene Segara, anulat

3. Sa gandesti conceptul proiectului la care gandesti in prezent. Fie ca este un proiect nou sau vechi, existent sau planuit, orele petrecute in trafic sunt tocmai bune sa il structurezi mental mai bine.

4. Sa gasesti idei noi de articole. Aceasta indeletnicire este pentru cei ca mine, care scriu. Recunosc insa ca ideea acestui articol nu mi-a venit in trafic, ci intr-un alt loc.

5. Sa iti planifici mental ziua sau sfarsitul de saptamana, sa iti organizezi actiunile in asa fel incat sa iti ramana timp pentru tot ce iti doresti sa faci.

6. Sa iti ticluiesti discursul pe care il vei folosi in fata sefului atunci cand te vei duce sa ii soliciti mult-asteptata marire de salariu. Daca esti singura in masina, poti chiar sa il repeti cu voce tare. Colegii de trafic vor crede ca fredonezi o melodie la radio, ceea ce se vede frecvent pe strazile din Bucuresti, iar tu vei putea lucra nederanjata la intonatie.

Citeste si:  Guta si puzderia de urmasi

7. Obligatoriu cu hands-free! Sa folosesti timpul lung pe care il petreci in masina pentru a-ti da telefoanele pe care le tot amani de cateva zile poate.

8. Sa iti descarci nervii certandu-te cu ceilalti soferi si evitand astfel sa ajungi acasa sau la birou iritata.

9. Sa revezi mental posibilitatile profesionale pe care le ai in acest moment: beneficiile materiale pe care ti le ofera angajatorul actual in raport cu un alt angajator, posibilitatile de dezvoltare, nevoile actuale de training si metode de a beneficia de ele.

Citeste si:  Istvan Teglas si Laura Ilinca dedica un spectacol batranilor din spitale

10. Sa te uiti in jur si sa reiei promisiunea facuta catre tine insati ca vei incerca sa iti iei mai des concediu catre destinatii mai… curate.

Desi recunosc ca cele 10 actiuni posibile in traficul din Bucuresti sunt putin fortate, le-am scris gandindu-ma la numarul de participanti la trafic care, in loc sa profite de timpul atat de valoros, sunt preocupati pana la orbire de felul in care ceilalti conduc. Cred, judecand dupa mine insami, ca daca am fi mai preocupati de noi si de activitatile noastre, am fi mai putin atenti la greselile celorlalti si, in consecinta, le-am tolera mai usor.


Un comentariu
  1. Ar mai fi si legarea de noi prietenii. Nu se intampla tot timpul si nu oricui. Eu sunt blonda (nu stiu daca e asta cauza) si de cele mai multe ori singura la volan. Mi s-a intamplat de multe ori sa se lege unul si altul de mine spre disperarea mea, eventual sa se joace cu mine facand tot felul de manevre in fata si-n spatele meu, sau mai grav sa se tina dupa mine indiferent pe ce stradute o luam ca sa scap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.