Cum sa reduceti cheltuielile cu sediul firmei

Proprietari. In functie de presedintele de bloc, acest aviz se obtine fie de la vecinii direct afectati, fie de la toti proprietarii din imobil. Fara acest aviz, nici o firma nu poate fi infiintat.

Dupa inscrierea apartamentului ca sediu social la Registrul Comertului, indiferent daca in el se desfasoara sau nu activitati lucrative, acesta devine locul in care se invart actele, vin controalele si se primeste corespondenta. Odata transformat apartamentul de locuit in sediu de firma, proprietarul devine agent economic. In aceasta calitate, el trebuie sa incheie contracte cu furnizorii de utilitati (apa, caldura, electricitate, gunoi, gaze etc.). Mai mult, tot ca agent economic, va plati si intretinerea pentru apartament.

Citeste si:  Popas pirateresc la bariera de corali, in Belize

Cateva sfaturi pentru reducerea cheltuielilor cu sediul firmei

* Tineti inregistrari corecte si revizuiti cheltuielile la sfarsitul fiecarei luni pentru a vedea unde puteti face economi. Cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii aferente sediului trebuie sa fie justificate cu documente, de exemplu contractele cu furnizorii de utilitati.
* Achizitionati un sistem de iluminare performant si renuntati la vechile becuri. Veti economisi energie electrica si implicit bani.De exemplu, lampi fluorescente au consum de energie electrica redus cu 50 pana la 80% si o durata de viata de 6 pana la 12 ani. Pretul lor este, insa, sensibil mai mare, dar, prin economia de energie, investitia se amortizeaza in 6 luni.
* Apelati la un designer care sa va ajute la pozitionarea si compartimentarea fluxurilor de mobilier in functie de spatiul disponibil si de numarul de angajati. Desi aparent pare o cheltuiala inutila, veti observa ca o buna organizare a biroului va va scuti de cheltuieli semnificative pe viitor. De exemplu, nu va trebui sa invartiti mobila de fiecare data cand angajati o noua persoana.
* Incercati sa gasiti mobila de birou la un pret cat mai mic. Puteti cauta oferte promotionale si cateodata puteti gasi chiar si aparatura de birou reconditionata.
* Cumparati aparatura de birou multifunctionala. De exemplu, cautati un fax ce poate face copii si poate scana documente. Va va ajuta sa economisiti spatiu, bani si timp.

Citeste si:  Tinutul lui Mos Craciun

Nu uitati ca unele cheltuieli cu energia electrica, termica, apa, telefonul, internetul, reparatiile sau amenajarile interioare devin deductibile. O mare parte din cheltuielile cu locuinta pot fi trecute in sarcina firmei si, implicit, semnificativ diminuate datorita faptului ca sunt recunoscute ca deductibile la calculul impozitului pe profit sau pe venit.

Au existat astfel cazuri in care de pe urma apartamentelor din blocuri, transformate in sedii de firme, s-au incasat foarte multi bani, locuinta devenind ea in sine o afacere foarte profitabila.

Citeste si:  Scenariu de Catalin Mitulescu premiat la Sarajevo

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.