fbpx

Cum te descurci cu mai multe joburi?

Please select a featured image for your post

Traim intr-o lume in care banii sunt de cele mai multe ori cei care ne fac sa alergam, zi si noapte, dandu-ne in acelasi timp senzatia ca mereu ne scapa din mana si trebuie sa alergam mai mult, si mai mult dupa ei. Cati dintre noi nu au oare senzatia, cu o zi dupa ziua de salariu, ca de fapt muncesc pentru o fericire destul de scurta, si ca totul se invarte in jurul unor sume, mai mari sau mai mici, care ne face sau nu fericiti.

La vremuri de criza economica, care la drept vorbind nu prea il afecteaza pe omul care munceste cu adevarat, totusi buzunarele incep sa se goleasca din ce in ce mai mult, si deseori simtitm ca banii pur si simplu nu ne ajung pentru cumparaturile de zi cu zi, ca sa nu mai vorbim de haine sau bijuterii.

Solutia? A-ti lua un al doilea, sau chiar al treilea job. Desigur, cei mai multi se vor gandi ca un astfel de demers ii va duce destul de rapid spre oboseala exagerata, sau chiar nebunie de-a dreptul.

Citeste si:  Helsinki
Totusi, nu putini sunt cei care ajung sa aiba mai mult de un job, din diverse motive. Evident, primul si cel mai important astfel de motiv este lipsa banilor. Al doilea, de departe mult mai putin frecvent, placerea persoanala. Idealul este evident acela de a imbina cele doua, si de a avea unul, doua sau chiar trei joburi care sa fie deopotriva profitabile si placute.

Cum facem insa pentru a supravietui mai multor joburi, in acelasi timp dand randamentul necesar?

1. Regula de aur: Un bun management al timpului. Nu vei putea niciodata sa faci fata mai multor responasbilitati si desigur si mai multor activitati fara a sti exact la ce ora si in ce moment trebuie sa fii intr-un anume loc. Lasa-ti timp si pentru recreere, chiar daca destul de putin, si mai ales incearca sa gasesti o zi in care chiar sa nu faci nimic legat de joburi. Vei avea astfel timpul necesar pentru a te relaxa si a fi in stare sa o iei de la capat in urmatoarele zile.

Citeste si:  Invata cum sa spui "Nu"
2. Nu-ti pierde niciodata agenda. In functie de tipul de joburi pe care le ai, o agenda poate fi extrem de folositoare. Fie ca lucrezi in mai multe locatii sau lucrezi la un sediu si de acasa, e bine sa stii ce si cum ai de facut, sa iti organizezi prioritatile si mai ales sa nu scapi din vedere nimic.

3. Nu uita de Finante ! A avea mai multe joburi poate insemna a avea si mai multi bani, dar si mai multe taxe. Incerca sa fii la zi cu darile catre stat, mai ales daca lucrezi ca freelancer sau PFA, cum ii zice de fapt pe la noi, caci nu e foarte placut cand ai de platit impozite destul de mari si penalizari pe masura intrazierilor.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie este, ca sa-ti spun cum flirteaza
4. Nu lua mai mult decat poti duce. Chiar daca poate un al doilea sau al treilea job poate parea ideal din mai multe puncte de vedere incearca sa nu te arunci in actiuni carora nu le poti face fata, in speranta ca „te vei descurca”. A avea mai multe joburi presupune a avea mai putin timp pentru documentare si mai multe pentru actiune propriu zisa.

Desigur, nu toti suntem nepotii lui Napoelon, si poate nu vom reusi sa facem fata mai multor joburi. Daca insa ne obisnuim cu ideea ca se poate, cine stie, poate si satisfactiile vor fi mai mari, si nu neaparat cele financiare. Totul e destul de simplu, si fara a ne transforma in roboti, putem lua de ici, de colo, ce e mai bun de la o meserie.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.