DIVANUL DEGUSTATORILOR DE FILM SI ARTA CULINARA – ZIUA 4

Dupa cele doua zile de proiectii in Craiova, duminica, 23 august, Divan Film Festival s-a mutat in locul traditional de desfasurare, Portul Cultural Cetate, unde a fost proiectat lungmetrajul regizat de Goran Markovic, Turneul / Turneja (2008). La proiectie a fost prezenta si Olguta Vasilescu, primarul Municipiului Craiovei.
Luni, 24 august, de la ora 18.00, in gara fluviala din Port Cetate, va avea loc proiectia documentarului Aliyah DaDa, in prezenta regizoarei Oana Giurgiu, iar de la ora 21.30 va fi reluat, in aer liber, Drumul / Yol, primul lungmetraj turcesc care a castigat Palme d’Or la Cannes.
Marti, 25 august, vor incepe dezbaterile din cadrul simpozionului anual, moderat de Marian Tutui (director artistic Divan Film Festival) si Lydia Papadimitrou (profesor universitar la Universitatea John Moores din Liverpool). Vor participa Ghergana Donceva (Bulgaria, Institutul de Balcanistica), precum si criticii de film Magda Mihailescu, Mihai Fulger, Angelo Mitchievici si Andrei Sendrea (Romania). In cadrul simpozionului de anul acesta, a carui tema este Drumuri si raspantii, va fi lansat volumul Eroi si antieroi din Balcani, care cuprinde concluziile simpozionului desfasurat anul trecut.
Pranzul de marti va fi gatit de Chef Cezar Munteanu, cunoscut in lumea artei culinare pentru contributiile sale la dezvoltarea a numeroase manifestari gastronomice, precum si pentru proiectele de voluntariat ce sprijina categorii defavorizate.
De la ora 18.00, in gara fluviala din Port Cetate, vor rula doua productii romanesti: Toto si surorile lui – documentarul lui Alexander Nanau, proaspat castigator al premiului Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun documentar la editia cu numarul 21 a Festivalului International de Film de la Sarajevo – si Nu exista in lumea asta, in prezenta regizoarei Andreea Valean.
De la ora 21.30, in Valea Cinematografica, va avea loc proiectia filmului Mica Anglie / Mikra Anglia (R. Pantelis Voulgaris, 2013), la care va asista protagonistul Andreas Konstantinou.
In Mica Anglie doua surori, Orsa si Moscha, din insula Andros, supranumita Mica Anglie datorita bogatiilor, se indragostesc de locotenentul Sypros Maltabes. Insa, doar una dintre ele este sortita sa devina sotia lui, intr-o perioada in care casatoriile erau inca aranjate de parinti.
Filmul va fi urmat de concertul trupei Impex, importatoare si exportatoare de sunete muzicale.
Miercuri, 26 august, de la ora 18.00, va fi proiectat un calup de scurtmetraje din Romania si Serbia: Colegi de clasa / Klasici (R.Milan Smiljani?, 2014), Lucky (R. Alexandra Botau, 2014), Seara cu radio / Ve?e uz radio (R. Miloš Tomi?, 2015), Calea Dunarii (in prezenta regizorului Sorin Dorohoi, 2014) si Carne de iepure (R. Gabriel Achim, 2014).
De la ora 21.30, va avea loc, in prezenta actorilor Dan Nutu si George Mihaita, proiectia aniversara a filmului lui Andrei Blaier, Ilustrate cu flori de camp.

Citeste si:  Cat este de important farmecul personal

Ziua de joi, 27 august, va incepe cu o serie de scurtmetraje de la Festivalul Altcine Action! 2014, de la ora 10.00: Isus s-a oprit la Ghizi / O Christós stamáti?se stou Gyzi (R. Amerissa Basta, 2013, Grecia), Linda ( in prezenta regizoarei Antonia Milcheva, 2012, Bulgaria), Ghinka / Ginka (R. Antonia Milceva, 2014), Pinguini / Penguins (R. Dimitris Zahos, 2012, Grecia), Amel (R. More Raca, 2012, Grecia), Half-Board Heaven (R. Giorgos Ktistakis, 2012, Grecia), Botev e idot / Botev e idiot (R. Deian Bararev, Bulgaria, 2012).

Citeste si:  Caracteristicile leaderilor

Din calupul de scurtmetraje romanesti si sarbesti care va incepe la ora 12.00 face parte si Ela, Panda si Madam (Romania, 2013), care va rula in prezenta regizorului Andrei Rautu si a monteurului Eugen Kelemen.
De la ora 20.00 va avea loc concertul Trei Parale, urmat de proiectia lungmetrajului Miresele / Nyfes / The Brides al regizorului grec Pantelis Voulgaris. Filmul a fost realizat cu suportul lui Martin Scorsese, care este si producatorul executiv al acestuia.

Citeste si:  Pietrele pretioase recomandate fiecarei zodii

Pe timpul desfasurarii festivalului camparea pe teritoriul portului este gratuita si se va face in limita locurilor disponibile. Inscrierile se pot face pe pagina de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/DivanFilmFestival


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.