Dada 100 – o intalnire cu poetul Valery Oisteanu

Valery Oisteanu reia vineri, 12 septembrie 2014, de la ora 20.00, la Muzeul Taranului, intr-o formula noua (de data aceasta lectura sa de poezie este acompaniata de Ghassan Bouz percutionist original din Liban) intalnirea dedicata pregatirii centenarului DADA. Texte de Tristan Tzara si de Valery Oisteanu capata voce, sunet, forma dialogata si aplauze la scena deschisa intr-un recital cum rar se poate vedea in Romania.

Citeste si:  O noua promotie soc de 25% si un cadou surpriza!

Valery Oisteanu este poet, critic de arta, eseist, fotograf si performance artist, interventiile sale raspunzand peste timp Suprarealismului si Dadaismului. Nascut in Kazakhstan, crescut si educat in Romania si stabilit la New York, Valery Oisteanu traieste Dada nu ca pe un stil sau curent literar, ci ca pe o filozofie personala. Dupa debutul cu Proteze (Editura Litera, Bucuresti, 1970), activitatea sa numara noua volume de poezie publicate la New York, dar si aparitii conceptuale in performance poetic zen si „jazzoetry”.

Citeste si:  Calatorie culinara in jurul lumii la The Christmas Bazaar 2008

Oisteanu este membru al Poets and Writers Inc. din New York, dar si fondator si presedinte al PASS: Societatea Artistilor si Poetilor Suprarealisti.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.