De la natura la concept – Pictura si grafica de Teodor Raducan

Muzeul National al Taranului Roman va invita joi, 16 ianuarie 2014, ora 17.00, la Sala Tancred Banateanu, la vernisajul expozitiei de pictura si grafica a artistului Teodor Raducan, De la natura la concept.

Expozitia, o selectie reprezentativa din creatia maestrului Teodor Raducan, are un vadit caracter antologic si prezinta publicului romanesc iubitor de arta, lucrari de pictura si grafica ce vor fi expuse in trei sectiuni. In prima parte sunt cuprinse lucrari din perioada de formare, studii si cercetari cu privire la taranul roman si la universul sau, peisaje, portrete, naturi statice si flori. In cea de a doua parte sunt expuse, sub denumirea Aproape de soare, lucrari inspirate din calatorii in Algeria, Grecia, Italia, Israel si Romania: peisaje, portrete si flori scaldate in lumina mediteraneana, precum si un segment dedicat universului venetian. Ultima parte, Intre sacru si profan, gazduieste compozitii, naturi statice, portrete si flori, opere incarcate de multiple sensuri metaforic simbolice, in care latura constructiva ocupa un loc aparte la interferenta accentelor poetice sau narative.

Citeste si:  Brandul Nico

Teodor Raducan s-a nascut la 4 iulie 1938, in Bucuresti, unde a absolvit Scoala Medie de Arte Plastice si, apoi, Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, in anul 1966.

De-a lungul timpului, Teodor Raducan a deschis numeroase expozitii personale in tara si peste hotare, la Bucuresti, Mamaia, Constanta, Sibiu, Oradea, Ramnicu Sarat, Targu Jiu, Resita, Florenta, Milano, Singen, Freiburg, Colmar, Alger, Carugate, Roma, Venetia etc.

Citeste si:  5 cele mai frumoase celebritati la menopauza

Peste 2000 de lucrari ale artistului se gasesc in colectii publice si private din tara si din strainatate, la Bucuresti, Constanta, Buzau, Ramnicu Sarat, Ploiesti, Iasi, Suceava, Botosani, Oradea, Arad, Tulcea, Timisoara, Craiova, Blaj, si in Canada, Elvetia, Algeria, Franta, Grecia, Israel, Germania, Polonia, Malta, Japonia, S.U.A., Suedia, Rusia si Italia.

Citeste si:  LISTA GONCOURT - Alegerea studentilor romani

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 6 februarie 2014, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.

La inchiderea expozitiei artistul doreste sa doneze Muzeului National al Taranului Roman, cateva lucrari dedicate taranului roman, opere ce vor intra in patrimoniul institutiei noastre.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.