Declaratii memorabile la Oscarurile din 2009

Oscarurile au fost acordate duminică la teatrul Kodak din Hollywood, iar Reuters prezintă unele dintre declaraţiile memorabile făcute de staruri.

PE SCENÄ‚

„Copiii mei sunt prea mici ca să-ÅŸi amintească asta, dar am jurat că, dacă acest miracol s-ar întâmpla vreodată, să-l primesc în spiritul lui Tigger din Winnie the Pooh, deci asta ÅŸi fac” – Danny Boyle, explicând de ce a sărit în sus pe scenă când a acceptat Oscarul pentru regie.

„AÅŸ minÅ£i dacă aÅŸ spune că nu mi-am pregătit niciodată o versiune de discurs. Cred că aveam probabil 8 ani ÅŸi mă priveam în oglinda din baie. Acesta (n. red., spune ea, Å£inând Oscarul) era o sticlă cu ÅŸampon. Ei bine, acum nu mai este o sticlă cu ÅŸampon!” – Kate Winslet, Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru „The Reader”.

„Voi, comuniÅŸtilor, ai naibii iubitori de homosexuali! Nu mă aÅŸteptam la aÅŸa ceva” – Sean Penn, Cel mai bun actor în rol principal, pentru „Milk”

„EÅŸti un exemplu extraordinar pentru fiecare tânără actriţă, pentru că nu te temi să-Å£i arăţi atât latura luminoasă, cât ÅŸi pe cea întunecată. Aceasta este prima ta nominalizare. Simt că vor veni multe altele. Åži mai cred că ai o voce extraordinară. Deci continuă ÅŸi să cânÅ£i” – Shirley MacLaine despre Anne Hathaway. ÃŽn timpul show-ului, ea a cântat în duet cu gazda Oscarurilor, Hugh Jackman, parodiind „Frost/Nixon.”

Citeste si:  Cele trei recorduri mondiale din Venezuela: Anzii, Amazonul, Angel

„Numele ei în sine a ajuns să reprezinte o lume întreagă de excelenţă de neegalat, deci probabil ar fi bine să încep cu asta. Meryl Streep” – Sophia Loren, prezentând nominalizarea pentru Cea mai bună actriţă în rol principal.

„Când cineva vine cu astfel de cifre, nu pot să nu mă gândesc: Steroizi” – Hugh Jackman despre Meryl Streep, aflată la a 15-a nominalizare la Oscar, acum pentru rolul din „Doubt”

„Oare a leÅŸinat cineva aici vreodată? Cred că eu aÅŸ putea fi prima” – Penelope Cruz, după ce a fost numită Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru „Vicky Cristina Barcelona”.

„Există unele locuri în lume unde chiar nu-Å£i imaginezi că ai putea ajunge. Pentru mine ele sunt Polul Sud, scena de la Miss World ÅŸi acest loc. Este o onoare uriaşă, deci mulÅ£umesc Academiei” – Simon Beaufoy, premiat la secÅ£iunea „Cel mai bun scenariu adaptat” pentru „Slumdog Millionaire”.

Citeste si:  Trupa The Charlatans va canta la Bucuresti, pe 4 iulie

„Premiul din seara aceasta recompensează determinarea tăcută a lui Heath de a fi acceptat cu adevărat de voi toÅ£i, colegii săi, în această industrie pe care a iubit-o atât de mult” – Kim Ledger, tatăl lui Heath Ledger, premiat postum la secÅ£iunea Cel mai bun actor în rol secundar

„Cam toată viaÅ£a mea, până acum, am crezut că a face bine pentru cineva nu înseamnă să fii recompensat pentru bunătate. Acest premiu îmi merge însă la inimă ÅŸi atinge cea mai profundă coardă a sufletului meu” – Jerry Lewis, 82 de ani.

ÃŽN CULISE

„Este incredibil. Poate că atunci când îmi voi vedea mama, în câteva minute, voi crede” – Dustin Lance Black, premiat pentru „Cel mai bun scenariu original” pentru „Milk”

Citeste si:  Un triunghi amoros in care amorul lipseste cu desavarsire

„Este o femeie cu un aur de inimă. Nu! O femeie cu o inimă de aur” – Penelope Cruz despre Sophia Loren.

PE COVORUL ROÅžU

„Sunt disponibil” – Fred Langella, nomionalizat pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru „Frost/Nixon”, întrebat ce proiecte mai are

„Când am început, Mickey Rourke ÅŸi Sean Penn erau idolii mei” – Brad Pitt, vorbind despre colegii nominalizaÅ£i la aceeaÅŸi categorie cu el, Cel mai bun actor în rol principal.

„Sunt entuziasmată sută la sută. ÃŽncă nu m-a apucat spaima” – Anne Hathaway, nominalizată pentru Cea mai bună actriţă în rol principal pentru „Rachel Getting Married.”

Viola Davis, nominalizată la secÅ£iunea Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru „Doubt”, a spus că a fost atât de emoÅ£ionată ÅŸi stresată că juca alături de Meryl Streep încât a luat pastile antistres din plante înainte de filmări. „Am dat gata întreaga sticluţă în jumătate de oră”, a spus ea, adăugând însă că nu a mai apelat la acest „tratament” pentru Oscaruri.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.