Despre orgasmul feminin

Please select a featured image for your post

Poate unele dintre femei se jeneaza sa vorbeasca deschis despre acest subiect, dar citesc despre el pe ascuns, poate altele sunt experte in tot ceea ce tine de orgasmul feminin si nu mai au nevoie sa citeasca nimic, poate unele sunt curioase, poate altele vor sa isi imbunatateasca viata sexuala. Important este ca orgasmul feminin este un subiect de interes pentru toata lumea, indiferent ca interesul este manifestat mai mult sau mai putin vadit. Orgasmul este obligatoriu? Nu! Cu atat mai putin nu in cazul unei femei. Stim cum totii ca femeile au mai multa nevoie de preludiu, ca in functie de starea lor psihica si emotionala, de stresul si oboseala acumulate peste zi, uneori nu pot atinge orgasmul. Si, ce e rau in asta? Un partener neintelegator poate considera ca orgasmul este obligatoriu pentru ca astfel partenera ii arata ca il iubeste si il doreste. Gresit! Femeia se bucura de actul sexual in sine, chiar daca el nu implica atingerea orgasmului. Insusi faptul ca este cu tine in pat ar trebui sa iti demonstreze ca nu ii esti indiferent, asa ca nu forta nota.
In plus, daca fiecare act sexual s-ar desfasura la fel, unde ar mai fi diversitatea in viata sexuala de cuplu? Nu mai bine o ajuti cat poti sa se simta bine si lasi decizia finala in mainile ei. Chiar daca nu va avea orgasm acum, cine poate stii ce partida spectaculoasa va asteapta data viitoare?
Citeste si:  Nae Caranfil acuza de plagiat spotul "Delaco"
Orgasmul este indiciul clar ca femeia se simte bine. O fi, in mintea unor barbati, dar nu si in mintea femeilor. Trebuie facuta o delimitare clara intre placerea de a face dragoste, placerea de a te simti bine alaturi de partener, de a impartasi atingeri si soapte indecente si placerea orgasmului. Da, orgasmul este apogeul excitarii la femei, dar pana acolo calea e lunga, asa ca o femeie se poate bucura de actul sexual si de toate etapele lui fara a avea orgasm. Termenul de placere sexuala nu trebuie neaparat sa coincida cu cel de orgasm.
Citeste si:  Line-up complet Rock the City 2013
Femeile sunt mai pretentioase in ceea ce priveste orgasmul decat barbatii. Da, este foarte adevarat ca femeile au nevoie de mai mult timp pentru a ajunga la orgasm decat timpul necesar barbatilor. Asta se intampla tocmai datorita celor explicate la primele doua puncte: femeia isi doreste apropierea fizica in sine si pune mai putin accentul pe performanta de a avea un super orgasm sau chiar orgasm multiplu. In plus, exista si o explicatie medicala: majoritatea femeilor au nevoie de stimularea clitorisului pentru a avea orgasm. Corespondentul clitorisului, in cazul barbatilor, este glandul penisului, adica partea care este stimulata direct, inca de la inceputul actului sexual. Asa ca, in timp ce pentru o femeie este mai greu sa ajunga la orgasm vaginal daca nu ii este stimulat clitorisul, barbatul poate sa fi ajuns de ceva vreme acolo. Astea sunt legile naturii, dar nu zice nimeni ca nu le putem incalca sau nu putem face mici artificii pentru a le accelera.
Citeste si:  Partenerul ideal, in functie de zodie
Orgasmul simultan este semnul iubirii absolute? Nu, in nici un caz nu. Este un deziderat, in special in cuplurile care se iubesc, dar asta nu inseamna ca este necesar pentru a demonstra dragostea pe care si-o poarta partenerii. Intr-un cuplu, cei doi pot fi pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste atitudinea, sentimentele, trairile, si toate astea se pot intampla fara a avea orgasm simultan.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.