Destine intrerupte. 70 de ani de la Pogromul din Iasi, iunie 2011

In cadrul Saptamanii Memoriei FOCUS: HOLOCAUST, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel”, Muzeul National al Taranului Roman si One World Romania anunta vernisajul expozitiei Destine intrerupte. 70 de ani de la Pogromul din Iasi, care va avea loc luni, 14 octombrie 2013, orele 19.00, la Muzeul National al Taranului Roman, Sala Foaier.

Citeste si:  YARD SALE de 1 decembrie la Serendipity Tea

Prin aceasta expozitie se doreste valorificarea, intr-o maniera inedita, a fotografiilor, documentelor si marturiilor privind Pogromul de la Iasi din iunie 1941, alaturi de obiectele descoperite la Popricani, expuse pentru prima data publicului bucurestean.

Astfel, conceptul expozitional urmareste evidentierea suferintelor evreilor, victime ale atrocitatilor petrecute la Iasi, precum si prezentarea artefactelor descoperite in groapa comuna din Padurea Vulturi, comuna Popricani, judetul Iasi, in urma investigatiei arheologice din septembrie-noiembrie 2010.

Citeste si:  Sankt Petersburg

Expozitia a fost organizata, pentru prima data, la Iasi, in iunie 2011.

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Foaier, pana pe 20 octombrie 2013, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Luni este inchis.
Coordonator: Adrian Cioflanca
Curator: Monica Morariu


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.