Dialog cu razboinicii imparatului Qin

Muzeul National al Taranului Roman, in parteneriat cu ARCUB, va invita joi, 31 iulie 2014, ora 17, la Sala Tancred Banateanu, la vernisajul expozitiei Dialog cu razboinicii imparatului Qin.

Dialog cu razboinicii imparatului Qin este un proiect international care reuneste o echipa formata din profesionisti recunoscuti, din domeniul artei.

Qu Art a ales 27 de tari membre ale Uniunii Europene (Germania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Franta, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Maria Britanie, Slovenia, Slovacia, Suedia) si a selectionat cate unul dintre cei mai mari reprezentativi artisti ai acestor state. Muzeul din Shaanxi (China), in acord cu Qu Art, a ales trei sculpturi chineze.

Citeste si:  Comedia balcanica la DIVAN FILM FESTIVAL

Toate aceste opere au fost adunate intr-o expozitie itineranta, un dialog al artistilor europeni si chinezi, care a fost prezentata publicului in mai multe orase din China, si mai apoi in Europa.

Lansarea a avut loc la sfarsitul lunii noiembrie 2011, in China, iar in Europa, in mai 2013. Prima etapa a expozitiei a fost la Muzeul din Shaanxi, iar ultima va fi la Bruxelles.

Citeste si:  LVMEN EST OMEN Arta, istoria si spiritualitatea iluminatului artificial

O noua armata in muzeele din China si din Europa. Armata din Xian care il acompaniaza pe Imparat pentru a-i veghea somnul de veci. Iata provocarea!

Sunt 27 de soldati viteji, sculpturi create de cate un artist din fiecare tara europeana participanta, care exprima viziunea contemporana a acestei armate. Nu e vorba nici de un spirit de cucerire, si nici de amenintare.

Citeste si:  Oameni si sufletele de langa

In Romania, expozitia va putea fi vizitata in perioada 31 iulie – 31 august 2014, la Sala Tancred Banateanu, de la Muzeul National al Taranului Roman.

Un proiect Qu Art
Comisar international: Dr. Pick Keobandith
Director de Proiect pentru Bucuresti: Cristina Passima Trifon
Curator pentru Romania: Monica Morariu


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.