Dictatorul Franco avea un singur testicul, potrivit nepoatei urologului sau

Dictatorul spaniol Francisco Franco (1892-1975) rămăsese cu un singur testicul, afirmă duminică jurnalistul şi scriitorul spaniol Jose Maria Zavala, citând-o pe nepoata urologului fostului lider, relatează AFP.

Ana Puigvert, ea însăşi medic androlog, i-a spus jurnalistului că bunicul său, Antonio Puigvert, un urolog recunoscut şi care l-a tratat pe Francisco Franco, îi spusese de mai multe ori despre această particularitate a fostului dictator.

Citeste si:  Iarna in TIROL - AUSTRIA

Zavala, jurnalist la El Mundo, este sigur că Franco rămăsese cu un singur testicul în urma unei răni căpătate în 1916 în timpul unei bătălii de la El Biutz, în apropiere de Ceuta, în prezent enclavă spaniolă pe teritoriul marocan. Citând diverse biografii ale lui Franco, jurnalistul adaugă că o asemenea rană i-ar fi putut provoca sterilitate viitorului dictator.

Citeste si:  Opera Nationala Bucuresti: Premiera RIGOLETTO de Giuseppe Verdi in regia lui Stephen Barlow

De altfel, mai multe lucrări sugerează să unica fiică a cuplului Franco, Carmen Franco, născută în 1926, ar fi în realitate fiica fratelui dictatorului, Ramon Franco.

După ce a participat la o revoltă militară împotriva regimului republican, care a antrenat un război civil între 1936 şi 1939, Francisco Franco a condus Spania până în 1975, când a murit. Decesul său a deschis calea pentru o tranziţie spre democraţie, iar primele alegeri libere din era postfranchistă au avut loc în iunie 1977.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 19-22 noiembrie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.