Directia 5

Please select a featured image for your post

Anul 1991 a fost momentul in care una dintre cele mai iubite formatii de rock romanesti si-a facut aparitia. Primul album al trupei a fost numit „La vulturul de mare cu pestele in ghiare”, si a fost lansat in anul 1992, iar in acelasi an ei au participat la festivalul „Orfeul de aur” care s-a desfasurat in Bulgaria. In anul 1993 al doilea album al Directiei 5 a fost facut public, acesta purtand numele de „Seductie”, iar piesa care se afla pe albumul cu acelasi nume, a avut un videoclip care a fost difuzat pe diferite posturi de muzica. Cum deja au facut o traditie ca in fiecare an sa lanseze un nou album, nici anul 1994 nu a fost mai prejos, astfel albumul „Pantofi de lac” a fost lansat simultan in Belgia, Romania si Luxemburg. Dintre festivalurile la care care trupa a participat amintim Rock Bucuresti in anii 1991 si 1992, festivalul „Cerbul de Aur”, dar si deosebit de importanta participare la faza finala a festivalului „Rock a la Bucarest” care a fost unica in Romania. In timpul participarii la aceste festivaluri, Directia 5, a compus mai multe piese alaturi de artista Loredana Groza, care au aparut sub numele de „Loredana si Directia 5”. Directia 5 face o pauza timp de 4 ani, iar apoi revin in forta cu maxi single-ul „Altul mai bun”, iar la scurt timp apare si albumul „Superstar”, in 1998, cand formatia avea urmatoarea componenta: Marian Ionescu, Marius Keseri, Nicu Damalan, si Cristi Enache. La 23 martie 2001 Directia 5 a fost nominalizata la trei categorii, in cadrul Premiilor Industriei Muzicale Romanesti, cel mai bun album al anului, cel mai bun album rock si cea mai buna formatie a anului.
Premiul pe care ei l-au castigat la aceasta editie a premiilor a fost trofeul pentru cel bun album rock. Acestia au obtinut locul doi si la Festivalul Mamaia care a avut loc in anul 2001, ei participand cu melodia „Am nevoie de tine”.
Citeste si:  Cum sa iti faci sefii sa creada ca muncesti - indreptar in 8 pasi simpli
Unul dintre cele mai impresionante recitaluri sustinute de membri grupului a fost cel de la festivalul „Cerbul de aur” in 29 august 2001, iar la gala laureatilor Cristi Enache impreuna cu un fost castigator al acestui festival, Devon Niko, a interpretat melodia „Lisabona„. In anul 2001, atunci cand trupa a sarbatorit 10 ani de la infintare, acestia au organizat la Sala Polivalenta din Bucuresti concertul numit „Povestea noastra de 10 ani Directia 5″, care a avut un succes extrem de mare in randul fanilor, care le-au si cantat”La multi ani”!.
Citeste si:  Furt de identitate
De ziua indragostitilor din anul 2002, Directia 5 a pregatit un nou spectacol fantastic, numit „Primul meu sarut” care a avut loc la Sala Palatului din Bucuresti. Cei 4000 de fani care au venit pentru a-si vedea artistii preferati, s-au dovedit a fi prea multi pentru aceasta sala. De-a lungul timpului, Directia 5 a mai cantat alaturi de voci romanesti cunoscute cum ar fi: Ana-Maria, Nadine, Luminita Anghel si Cristina Rus.
Citeste si:  Au si ei scandalagii lor...Rihanna si Chris Brown
Ultimul album scos de acestia, in data de 01 martie 2007 „Impresii personale” contine urmatoarele melodii:

1. Anii
2. Un pas inainte
3. Un film despre noi
4. In numele dragostei
5. Cineva
6. Lumea e a mea
7. Parola spre tine
8. Doar pentru el
9. Impresii personale
10. Lunea mea
11. De unde vine


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.