Dolănescu a murit acasa, in ciuda eforturilor medicale de resuscitare

Cântăreţul de muzică populară Ion Dolănescu a încetat din viaţă, joi după-amiază, în locuinţa sa din Bucureşti, în ciuda eforturilor de resuscitare depuse de medicii sosiţi la domiciliu, au precizat, pentru NewsIn, reprezentanţii Smurd Bucureşti.

„Echipajul de intervenÅ£ie s-a deplasat la locuinÅ£a artistului, unde acesta a fost găsit în stop cardio-respirator. Eforturile de resuscitare nu au avut niciun rezultat, astfel că, la ora 16.15, s-a constatat decesul”, a declarat ÅŸeful Smurd BucureÅŸti, dr. Bogdan OpriÅ£a.

Citeste si:  Porto: culorile portului, gustul vinului

Irina Loghin, prietenă ÅŸi colegă de breaslă a cântăreÅ£ului, a povestit, pentru NewsIn, că Dolănescu se afla la masă, în locuinÅ£a sa, alături de un preot, i s-a făcut rău ÅŸi s-a retras în dormitor. „Sunt înmărmurită ÅŸi nu-mi vine să cred că s-a dus. Mă doare sufletul. Nu-mi revin. S-a dus un nume mare, un talent unic”, a spus Loghin.

Citeste si:  Satisfactia in munca

Surse din anturajul artistului spun că Dolănescu suferea de afecţiuni cardiace.

Ion Dolănescu, născut la 25 ianuarie 1944, în Peşinari, judeţul Dâmboviţa, este considerat unul dintre cei mai valoroşi cântăreţi de muzică populară români. A cântat, de-a lungul timpului, alături de Maria Ciobanu, Irina Loghin, Maria Tănase şi alţi numeroşi artişti de valoare şi ansambluri folclorice. În cariera sa, Dolănescu înregistrat 50 de albume de succes. A fost deputat în legislatura 2000-2004, ales în judeţul Ilfov pe listele partidului PRM.

Citeste si:  Un concert plin de note stridente

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.