Dominic de Habsburg nu vrea sa asocieze Castelul Bran cu brandul Dracula

rhiducele Dominic de Habsburg a declarat miercuri, într-un interviu acordat NewsIn, că nu intenţionează să asocieze în viitor castelul Bran cu brandul Dracula, datorită căruia este cunoscut în lume.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat recent că nu va include în strategia de dezvoltate a turismului românesc brandul Dracula, care este asociat în prezent mai ales castelului Bran.

„Apreciez poziÅ£ia ministrului Turismului, de a nu asocia castelul Bran cu brandul Dracula, deoarece nu au nimic în comun. Dracula este doar un mit, nu-l voi combate direct, deoarece oamenilor le place această fantezie, dar nu îl voi promova”, a spus arhiducele Dominic de Habsburg, pentru NewsIn.

Citeste si:  Auto-motivarea

Castelul Bran va intra în administrarea casei de Habsburg în luna mai a acestui an, după ce Dominic de Habsburg a primit castelul, în urma retrocedării acestuia în 25 mai 2006.

Arhiducele Dominic de Habsburg, împreună cu cele două surori ale sale, Maria-Magdalena Holzhausen ÅŸi Elisabeth Sandhofer, efectuează o vizită în România în perioada 27 ianuarie – 2 februarie ÅŸi vor avea întâlniri cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, cu primarul din Bran ÅŸi cu ministrul Turismului, Elena Udrea.

Citeste si:  Targ de haine vintage si second hand!

Dominic de Habsburg a mai solicitat anul trecut restituirea unei suprafeţe de 110 hectare de pădure în zona comunei Bran. Dosarul se află în prezent în curs de soluţionare la primăria din localitate. Arhiducele mai are de revendicat o serie de terenuri mai mici, tot în zona Bran.

Castelul Bran, a cărui primă atestare documentară datează din noiembrie 1377, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din România. El atrage turişti străini mai ales datorită asocierii cu Dracula.

Citeste si:  Ce-ti ofera compania

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.