Doua milioane de swingers in Italia

Swingul sau schimbul de parteneri de sex între două sau mai multe cupluri este mult mai răspândit decât se credea în Italia, ţară catolică, fiind practicat de un cuplu din patru, afirmă La Stampa, într-un articol publicat săptămâna aceasta pe prima pagină.

„Dacă sunteÅ£i opt la masă, tot atâţia bărbaÅ£i câte femei, s-ar putea ca ceva să nu fie în regulă”, îşi începe La Stampa articolul intitulat „Swingerii de la ora prânzului”, care afirmă că schimbatul partenerilor de sex, altădată practicat în secret în miez de noapte, a devenit o ocupaÅ£ie destul de obiÅŸnuită pentru a umple o pauză de prânz, în mijlocul zilei de lucru.

ÃŽn Italia, un cuplu din patru practică swingul, ‘afirmă cotidianul italian, bazându-se pe cifrele furnizate de Federsex, o asociaÅ£ie care reuneÅŸte 200 de cluburi private italiene. „Cinci sute de mii de cupluri frecventează localurile noastre ÅŸi practică swing-ul”, afirmă Federsex, care estimează însă că numărul real al adepÅ£ilor acestei practici se ridică mai degrabă la două milioane de cupluri, de două ori mai multe decât în urmă cu zece ani. Potrivit Institutului italian de statistică, în Italia există circa 14 milioane de cupluri, din care cam opt milioane sunt active sexual. ÃŽn concluzie, un cuplu italian din patru practică swing-ul.

Citeste si:  Un Mestesug pentru o Viata

La Stampa a început să se intereseze de subiect după ce, luna trecută, un tânăr de 27 de ani, Dejan Delijevici, a fost găsit cu o zgardă cu ţinte la gât, spânzurat de un gard metalic, în apropierea clubului privat Magic Nuar de lângă Mantova. Decesul pare să fi fost provocat de nişte jocuri sexuale care au degenerat, iar cazul a zguduit Italia, determinând o introspecţie referitoare la moravurile sexuale.

Practica nu este deloc ieÅŸită din comun, se pare. AÅŸa cum explică Federsex, clienÅ£ii cluburilor private unde se practică swing-ul sunt „indivizi culÅ£i ÅŸi înstăriÅ£i, cu vârsta medie de 35 de ani în cazul femeilor ÅŸi 43 de ani în cazul bărbaÅ£ilor”. Detalii confirmate de angajaÅ£ii clubului Malizia din zona gării centrale de la Milano. „Sunt oameni de toate felurile, persoane de vârstă medie, dar ÅŸi tineri sub 30 de ani. Singurul lucru pe care îl au în comun este că niciunul nu are probleme cu banii. MulÅ£i liber-profesioniÅŸti. Notari, dentiÅŸti, medici, comercianÅ£i. Åži fotbaliÅŸti, ÅŸi politicieni”, spun aceÅŸtia.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 21-27 ianuarie

În afară de localuri, adepţii swing-ului se întâlnesc în ultima vreme din ce în ce mai mult şi în locuri publice, pe plaje şi chiar în cimitire. La Milano, de exemplu, un punct de întâlnire pentru swingeri este pe o stradă dintre parcul Lambro şi cimitirul Maggiore. La Roma, swingerii se întâlnesc inclusiv în apropierea Ministerului de Externe. La Ferento, pe autostrada Teverina, după ora 22.00, cuplurile care vor să fie văzute pot fi recunoscute după batista albă din parbriz, în timp ce acelea care acceptă mai mult decât privitori se anunţă printr-o batistă roşie.

Citeste si:  Berbecii vor cadouri care sa-i provoace. Afla ce-si doresc de Craciun si celelalte zodii!

PracticanÅ£ii spun însă că nu orice cuplu rezistă la swing. „Numai cuplurile în care există o mare încredere fizică ÅŸi intelectuală, cum suntem eu ÅŸi soÅ£ul meu, pot face aÅŸa ceva. Noi suntem norocoÅŸi”, spune o femeie numită Laura, de 39 de ani, din FlorenÅ£a, care adaugă că nu e vorba doar despre sex, ci despre dragoste.

„Trebuie să existe o dragoste foarte profundă ÅŸi încredere reciprocă absolută”, spune ÅŸi Lara. Ea ÅŸi soÅ£ul ei, Luca, îşi lasă frecvent acasă copiii de 16, respectiv 21 de ani, pentru a merge la asemenea petreceri private.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.