EVENIMENTUL UMANITAR GALA CRUCEA ROSIE A AJUNS LA CEA DE-A TREIA EDITIE

Bucuresti, 21 septembrie 2010: Crucea Rosie Romana, in parteneriat cu Societatea Romana de Televiziune, vine din nou in ajutorul celor mai vulnerabile persoane prin organizarea editiei a III-a a Galei Crucea Rosie, in data de 25 septembrie 2010. Evenimentul va fi transmis in direct, atat pe postul national de televiziune, cat si pe TVR International, in intervalul orar 21.00 – 24.00.

Personalitati din diferite domenii: artisti, sportivi, oameni de afaceri si din lumea presei vor participa la Gala Crucea Rosie pentru a-si manifesta sprijinul fata de aceasta initiativa. Emisiunea va fi prezentata de catre Iuliana Tudor, voluntar de onoare al Crucii Rosii Romane, alaturi de Cosmin Cernat, iar gazdele evenimentului vor fi doamna Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane si doamna Margareta Paslaru, voluntar de onoare al Crucii Rosii.

Citeste si:  Fii fericita de una singura

Evenimentul este menit sa colecteze fonduri pentru a continua proiectul Banca de Alimente, lansat de Crucea Rosie in gala transmisa de TVR in septembrie 2009. Datorita acestui proiect, pana in prezent, 12.308 de familii au primit peste 180 de tone de alimente.

„In urma cu un an, lansam proiectul Banca de Alimente pentru a veni in sprijinul celor mai vulnerabili dintre noi. La bilantul primului an de activitate, cifrele s-au dovedit a fi impresionante si se datoreaza generozitatii romanilor care au raspuns apelului nostru de solidaritate. Multumim donatorilor, partenerilor si, mai ales voluntarilor care au reactionat atat de prompt la initiativa Crucii Rosii Romane. Continuam sa sustinem acest proiect, mai ales in contextul economic actual, insufletiti de convingerea ca impreuna vom putea sa contribuim la implinirea visului nostru: de a trai intr-o lume fara foame!”, a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Citeste si:  Din misterele Asiei: gheisele (II)

Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente neperisabile in magazinele partenere ale Bancii de Alimente: Carrefour, Mega Image, Real, Metro, Cora Cluj, stocarea lor in depozitele Crucii Rosii si apoi distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din intreaga tara.

Toti romanii isi vor putea arata solidaritatea fata de semenii lor care sufera de foame. Timp de o luna, numerele de telefon si de SMS vor ramane la dispozitia telespectatorilor care doresc sa contribuie la implementarea acestui proiect umanitar. Liniile telefonice deschise in reteaua Romtelecom si numarul scurt de SMS 877 (pentru donatii de 2 euro/SMS in retelele Vodafone, Orange si Cosmote) vor fi deschise pana la data de 27 octombrie a.c.. Numerele de telefon din reteaua Romtelecom la care se pot face donatii incepand cu 13 septembrie 2010 sunt:
0900 900 902 cu donatii in valoare de 2 euro/apel
0900 900 909 cu donatii in valoare de 10 euro / apel

Citeste si:  "Educ si informez in mediul meu inconjurator"

Persoana de contact:
Anca Zaharia, Crucea Rosie Romana, Director de Comunicare, tel: 0748 238 014
Tatiana Ernuteanu, TVR, PR Specialist, tel: 0723.613.550


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.