Echipa redacÅ£ională de la „Republik” a părăsit redacÅ£ia ÅŸi va scoate un nou titlu – „Rekino”

Echipa redacÅ£ională a revistei „Republik”, formată din redactorul-ÅŸef Mihai Chirilov, redactorii Ana Maria Sandu ÅŸi Anca Grădinariu ÅŸi graficianul Carmen Gociu, a părăsit redacÅ£ia ÅŸi s-a regrupat pe blog-ul www.rekino.ro, urmând să impună noul titlu, „Rekino”, pe piaÅ£a revistelor de gen.

„ÃŽn iunie a apărut ultimul număr al revistei ‘Republik’ în formula redacÅ£ională care a impus-o pe piaţă în ultimii trei ani”, scrie Mihai Chirilov pe www.rekino.ro. Fostul redactor-ÅŸef al publicaÅ£iei motivează părăsirea redacÅ£iei prin diferenÅ£ele de viziune ÅŸi neînÅ£elegerile dintre bordul revistei ÅŸi echipa redacÅ£ională, care s-a confruntat cu lipsa unei promovări eficiente cu bugete de austeritate ÅŸi o distribuÅ£ie aproximativă ÅŸi aproape sinucigaşă, precizează Chirilov.

Citeste si:  Prima fata Bond musulmana

„Am trecut deocamdată online pentru a nu pierde toată informaÅ£ia, iar blog-ul va coagula comunitatea Republik ÅŸi va funcÅ£iona ca un indiciu despre ce doreÅŸte publicul de la o astfel de revistă. ÃŽn reacÅ£iile pe care le avem până acum pe site, există mesajul clar: ‘RepublicaÅ£i revista!'”, a declarat pentru NewsIn Mihai Chirilov.

Chirilov a mai spus că noua revistă va avea la bază acelaÅŸi concept care a consacrat „Republik”, ÅŸi aceiaÅŸi colaboratori, dar va veni cu un conÅ£inut îmbogăţit ÅŸi o grafică nouă. Blog-ul va rămâne ÅŸi va conÅ£ine alte informaÅ£ii decât cele din paginile revistei, a mai spus Chirilov, adăugând că deocamdată nu s-au stabilit structura sau tirajul noii publicaÅ£ii, dar că echipa va avea o serie de întâlniri în perioada imediat următoare ÅŸi că speră să scoată „Rekino” cât mai curând.

Citeste si:  Si blondele pot

Mihai Chirilov a mai spus ÅŸi că este nevoie de o ediÅ£ie print a „Rekino” pentru că, asemenea „Republik”, revista va fi însoÅ£ită de un CD cu muzică sau un DVD cu un film, pentru a se constitui într-un pachet cu consitenţă. „ÃŽn plus publicul de la noi nu a trecut total la formatul online. Se simte nevoia de o revistă de colecÅ£ie pe care o Å£ii în mână, o răsfoieÅŸti, o miroÅŸi. Åži mie personal îmi place. Nimic nu se compară cu momentul în care primeÅŸti revista de la tipar ÅŸi ÅŸtii că produsul tău există”, a spus Mihai Chirilov.

Citeste si:  Cat de dispuse sunt femeile la o aventura, in functie de zodie

„Republik”, singura revistă de film ÅŸi muzică din România, lansată în mai 2005 de Re:Cool Media SRL, va continua să apară pe piaţă.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.