Eco Button – un click, un pas mare. Econimisire energie.

Putem inchide ochii si astupa urechile pana cand inflorim, dar incalzirea globala exista si nu pleaca nicaieri. Totusi, poti schimba ceva, si Tu, si Eu, Noi si Voi. V-ati gandit vreodata cate energie este irosita cand calculatorul este lasat in hibernare cat timp nu-l folositi? Un monitor lasat pornit peste noapte poate folosi atata energie cat ar fi necesar pentru listarea a 800 pagini A4 cu o imprimanta laser. Nu va lasati pacaliti de screensaver-e; Pc-ul lucreaza pentru a le afisa pe ecran. Aproximativ un milion de calculatoare sunt pornite si nefolosite peste noapte in Romania, prin care se pierd 1.5 miliarde kWh de energie. Transformata in carbon, aceasta inseamna aprox. 700,000 tone. Toate aceste pierderi se pot evita prin putina atentie si un Eco Button, un gizmo conectat la PC prin USB care apasat permite ca PCul sa atraga cat mai putina energie posibila. Cand va intoarceti, de exemplu, de la intalnirea cea importanta, veti vedea cat ati salvat valoric si cat ati fi platit fara acest buton verde. La fel si cu CO2. Geniala treaba!

Citeste si:  Radio 21 ÅŸi ZU au fost amendate de CNA cu cate 5.000 de lei, pentru parodierea lui Eminescu

Folosire

* Este un accesoriu alimentat prin USB, care va seta calculatoarele in eco-mode.
* Reduceti emisia de carbon ori de cate ori nu folositi aparatul.
* Software-ul (se descarca gratuit) va calculeaza valoric (bani) si in unitati de CO2 cat ati salvat si economisit cat ati avut butonul activat.
* Totodata, va calcula si actualiza totalul pe perioadele folosite.
* Pentru ca aceste calcule sa fie cat mai exacte, va trebui sa introduceti cateva date, care se pot citi usor de pe o factura de electricitate.
* Actioneaza si ca un sistem de siguranta pentru calculator: se poate seta cu parola astfel incat, cand nu sunteti langa PC, nimeni altcineva nu va putea accesa datele Dumneavoastra.
* Cand e activat, datele Dumneavoatra sau conexiunile curente nu se pierd.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.