Emiratele Arabe Unite

Please select a featured image for your post

Emiratele Arabe Unite, EAU, reprezinta o federatie de sapte state, emirate, din care fac parte: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah si Fujairah.
EAU sunt situate in Peninsula Arabica si se invecineaza in sud si in vest cu Arabia Saudita iar in est cu Oman. Emiratul e dominat de desert si in acelasi timp e un loc al contrastelor cu dune de nisip, oaze bogate, munti stancosi si campii fertile. Avand toate ingredientele necesare pentru o vacanta de vis, mare, nisip, soare, o cultura traditionale si un mediu foarte sigur si primitor, este o locatie la mare cautare printre turisti. Abu Dhabi, in traducere fiul gazelei, este capitala Emiratelor Arabe Unite si este in acelasi timp centrul administrativ al acestuia. Aici predomina exploatarea si prelucrarea petrolului, metalurgia si masele plastice.
Este un oras cosmopolitan, cu o arhitectura impresionanta si gradini luxuriante. Aici se afla Guvernul Emiratelor, Sediul presedintelui statului, Ministerele, Institutiile Federale, Ambasadele straine, televiziunile si portul Zayed.
Muzeul Petrolului ofera o prezentare audio-vizuala a etapelor dezvoltarii industriei petroliere iar Fortul Alb reprezinta locuinta originala a conducatorilor. Dubaiul este centrul financiar al Emiratelor si in acelasi timp un emirat avand ca oras principal Dubai City. Dubaiul este un oras foarte modern, fiind supranumit Ibiza pentru cei bogati. Acesta impresioneaza prin grandioasele constructii arhitectonice. Cele mai importante atractii ale orasului sunt: zgarie-norii triunghiulari numiti Emirates Towers, Hotelul Jumeira Beach, Water Park, unde se afla tobogane cu jeturi de apa, reglate termic care te ridica si te coboara.
Citeste si:  Scapa de datorii
Simbolul Dubaiului, Hotelul Burj al Arab cu o inaltime de 321 m, e mai inalt decat Turnul Eiffel si doar cu 60 de m mai mic decat Empire State Building. Acesta se ridica din mare, are 28 de etaje, un restaurant subacvatic si unul la ultimul etaj, patinoar si cinematograf, camere cu pat rotativ si o platforma suspendata unde aterizeaza elicoptere. Dubaiul e considerat capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu. Desi un loc foarte scump, se pot face numeroase cumparaturi datorita obiceiului negociatului.
Emiratul Sharjah este unicul din EAU care se intinde atat pe Golful Persic cat si pe Golful Oman. Conducerea statului se face pe baza unor legi foarte severe, fiind interzise vanzarea, posesia si consumul de bauturi alcoolice.
Citeste si:  Horoscop de cariera 2011 pentru Scorpion
Aici pot fi vazute Palatul Emirului, barcile cu panze de pe apele golfului, se pot face cumparaturi la bazarul Al Majarra cu domul sau aurit, Moscheea Regele Fasal, cea mai mare din Emirate si Monumentul Perelor un simbol al federatiei. Cel mai mic stat al Emiratelor este Ajman sau Uijman, cu o suprafata de doar 270 km patrati. Acesta se intinde de-a lungul Golfului Persic iar in subordonarea sa se afla orasele Masfut si Manama, cu o importanta deosebita in agricultura. Al Ain City, numit si Orasul Gradina, e una din cele mai vechi asezari ale regiunii, cu numeroase parcuri si gradini pline de verdeata. Acesta adaposteste cel mai important muzeu al Emiratelor, ce detine situri vechi, manuscrise si comori regale. Atractiile turistice ale zonei sunt: piata cu camile, satul Uraemia cu vechile sale forturi si sistemele de irigatii ce dateaza de acum 2000 de ani, Gradinele Hili si situl unui mormant vechi ce dateaza de 3000 de ani.
Citeste si:  Cum sa evidentiezi liderul din fiecare angajat
Fujairah, e situat in partea de est a Emiratului, langa Golful Oman si ocupa 1,5 la suta din suprafata statului, suprafata acoperita aproape in totalitate de munti.
Plajele au vedere spre Snoopy rock, o piatra iesita din ocean care seamana cu personajul de desene animate snoopy. Apele din jurul acesteia sunt ideale pentru scufundari si se pot vedea pesti exotici, calcani, rechini de recifi, care sunt inofensivi si care ajung pana la 1,80 m lungime. Turistii pot opta pentru o croaziera cu barca de panze pe apele golfului, de unde se poate admira panorama Dubaiului sau pot face safari prin desert cu oprire la tabara din mijlocul desertului de unde se poate admira apusul, se va servi gratar la lumina focului, pe covoare persane si se va sculta muzica traditionala.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.