Estonia

Please select a featured image for your post

Estonia, Eesti in estoniana e o tara baltica pozitionata in Europa de Nord, avand capitala la Tallinn.
E o tara maritima, ce include aproximativ 1500 de insule si insulite si se invecineaza la sud cu Letonia, la est cu Rusia, la nord cu Finlanda, prin intermediul Golfului Finic iar in vest are iesire la Marea Baltica. Obiectivele inscrise pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt: Centrul vechi istoric din Tallinn si Arcul geodesic Struve. Estonia e o tara cu o istorie foarte bogata, urmele acesteia reflectandu-se si in zilele noastre in monumente istorice, cladiri medievale si castele. Tallinn se afla in nordul tarii, in districtul Harju. Cunoscut in trecut sub numele de Reval, acesta e cel mai mare oras al tarii. Desi in trecut era eclipsat de alte zone turistice precum Riga sau Helsinki, in ultimul timp a devenit o destinatie foarte cautata si usor accesibila turistilor.
In trecut acesta reprezenta cel mai mare centru de productie a sarii si un important port la Marea Baltica.
Citeste si:  Pisica familiei Bush a murit
Principalele atractii turistice ale orasului sunt: KUMU, cel mai mare muzeu de arta din Estonia, Submarinul Lembit, Palatul Maarjamae, Muzeul in aer liber, Sala Concertelor, Ruinele manastirii St. Bridget, Centrul de Stiinta si Tehnologie Tallinn, Casa A. Sarev, Biserica Dome si multe altele.
Raekoja Plats, piata centrala gaduieste Primaria medievala a orasului. Aceasta reprezinta inima orasului medieval si detine multe atractii turistice, iar actorii si muzicantii se gascesc la tot pasul. Toomkirik e cea mai veche biserica din Estonia, fiind construita in anul 1219. Fiind un important centru cultural al regiunii, acesta gazduieste anual fesivalul Zilele Vechiului Oras iar in decembrie devine capitala filmului European Film Black Nights. Orasul Tallinn e celebru si datorita vietii de noapte agitate, in ultimul timp aparand foarte multe restaurante cu meniuri traditionale si internationale, cluburi, cafenele si discoteci.
Citeste si:  Un palavragiu care face istorie
Biserica San Nicolas e situata in Niguliste, la cativa metri de Raekoja. Edificiul dateaza din sec XV iar usa din nordul acesteia e construita in stil gotic. In prezent gaduieste un muzeu cu colectii de obiecte din bisericile medievale estoniene si se organizeaza concerte de muzica de camera. Biserica Sf. Olav situata in interiorul Bisericii Dominicane, a fost cea mai mare cladire din lume pana in anul 1800 si a fost numita dupa regele norvegian Olav II Haraldsson, considerat protectorul negotului pe mare. Parcul Kadriorg e cel mai mare parc din Tallinn. Acesta apartine stilului baroc si a fost construit simetric de catre Petru cel Mare, care si-a construit aici si resedinta adica Palatul Kadriorg.
Citeste si:  Targ Fara Fum la ceainaria Rendez Vous din Capitala
In Toompea se gasesc cele mai multe cladiri istorice printre care: Catedrala Alexandr Nevsky, Catedrala Ortodoxa, Palatul Parlamentului si Muzeul de Arta. Otepaaa e o statiune de ski foarte populara, fiind numita si Capitala de Iarna a Estoniei. In fiecare an aici are loc Cupa Mondiala de Cros de Ski, de aceea foarte multi dintre schiorii din Estonia locuiesc aici. Mancarea traditionala se bazeaza pe ingredientele traditionale fiind influentata de gastronomia germana. Specialitatile nationale sunt sulf, piftie de vitel, taidetud vasikarind, friptura impanata de vitel si rosolje, hering cu otet si sfecla iar bauturile traditionale sunt berea Saare, vinul fiert si Vana Tallinn. Restaurantele au o oferta foarte variata, existand restaurante cu specific chinez, thailandez, ungar, indian si grecesc.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.