FRANTURI DE RUGACIUNI – Expozitie multimedia

Muzeul National al Taranului Roman, in parteneriat cu Muzeul National din Gda?sk, va asteapta vineri, 24 iulie 2015, de la ora 18, la Sala Tancred Banateanu, la vernisajul expozitiei multimedia Franturi de rugaciuni.

Demersul expozitiei multimedia Franturi de rugaciuni (Remnants of Prayers) este sa familiarizeze vizitatorii intr-o maniera simpla, dar atractiva, cu proiectul si sa mareasca interesul in privinta arhitecturii sacre din Polonia, Islanda si Norvegia.

Citeste si:  Trupa germana rock Guano Apes va canta pentru prima data in Romania, la inceputul lunii septembrie

Expozitia prezinta fotografii, filme si inregistrari audio din cladirile selectate: altare poloneze, biserici etajate din lemn norvegiene si biserici de fermieri din Islanda. Materialul vizual va fi prezentat atat pe ecrane digitale – touchscreen, cat si sub forma de print-uri clasice pe hartie fotografica. Fotografiile vor fi insotite de inregistrari video dezvaluind rolul altarelor si bisericilor in comunitatile locale, pe durata ritualurilor, rugaciunilor, intalnirilor si traditiilor locale.

Citeste si:  De ce nu va plac filmele romanesti?

Formatul expozitiei reflecta modalitatea in care obiectele sacre exista in mediile reale.

Majoritatea fotografiilor este prezentata in module similare altarelor, pozitionate liber in sala de expozitie. In interiorul casei, care a fost special construita cu acest scop, vizitatorii experimenteaza pacea, similara cu cea din biserica.

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Tancred Banateanu, pana pe 30 august 2015, de marti pana duminica. Intrarea este libera.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 12-18 ianuarie

Organizator: Muzeul National din Gdansk.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.