Fanii lui Michael Jackson numara orele pana la omagiul public adus megastarului

Michael Jackson, regele incontestabil al muzicii pop, va avea parte marţi de funeralii private la Los Angeles, apoi va fi omagiat public de o pleiadă de staruri, alături de sute de milioane de oameni din întreaga lume, relatează AFP.

Autorităţile din Los Angeles au anunÅ£at luni că funeraliile „regelui”, rezervate familiei, vor fi celebrate marÅ£i de la ora 08.00 (18.00, ora României), în cimitirul Forest Lawn din Hollywood. InformaÅ£ia nu a fost totuÅŸi confirmată oficial de familia cântăreÅ£ului, ceea ce a alimentat speculaÅ£iile legate de o surpriză de ultimă clipă.

Omagiul public va începe la ora 10.00 (20.00, ora Romîniei) în sala Staples Center, din centrul Los Angeles-ului. Urmând să dureze o oră şi jumătate, ceremonia va fi transmisă în direct de sute de posturi de televiziune din întreaga lume şi va atrage probabil sute de milioane de telespectatori.

Citeste si:  Ce putem vedea la B-EST IFF 2010

Numeroase staruri îi vor aduce un omagiu lui Michael, printre care Mariah Carey, Stevie Wonder, Lionel Richie, Jennifer Hudson, Shaheen Jafargholi (câştigător al concursului Britain’s Got Talent), Smokey Robinson ÅŸi Usher. De asemenea, vor participa Magic Johnson ÅŸi Kobe Bryant, Brooke Shields ÅŸi Berry Gordy, fondatorul label-ului Motowon, care l-a lansat pe Michael Jackson.

La ceremonie vor asista 11.000 de fani, iar alţi 6.500 vor fi invitaţi să o urmărească pe un ecran gigantic în Nokia Theatre.

Poliţia din L.A a încercuit centrul oraşului şi le-a cerut fanilor fără bilet să nu vină la Staples Center.

Potrivit site-urilor specializate în show-biz, ca TMZ.com ÅŸi Access Hollywood, Michael Jackson va fi înmormântat într-un sicriu aurit, de 25.000 de dolari. Acest model, „Prometeic”, a fost comandat societăţii care a făcut sicriul pentru James Brown, în 2006.

Citeste si:  Margineanu & Band la Hard Rock Cafe pe 3 octombrie

Cele două site-uri rivale de socializare, Facebook ÅŸi MySpace, au anunÅ£at luni că membrii lor vor putea urmări ceremonia în direct. Unii deÅ£inători de bilete încercau deja să le vândă pe internet – unele ajungând la 100.000 de dolari – dar site-urile Ebay ÅŸi Craigslist au anunÅ£at luni că vor retrage ofertele.

Pe de altă parte, un judecător din Los Angeles a încredinţat luni temporar controlul asupra averii lui Michael Jackson, estimată la milioane de dolari, unui avocat şi unui manager din industria muzicală, numiţi coexecutori testamentari de megastarul care a încetat din viaţă la vârsta de 50 de ani, informează Reuters.

Citeste si:  Horoscopul lunii octombrie 2012

Avocatul John Branca şi producătorul John McClain au fost numiţi executori într-un testament pe care Jackson l-a lăsat în 2002 şi prin care îşi încredinţează averea, pe atunci evaluată la peste 500 de milioane de dolari, celor trei copii ai lui, mamei sale şi fundaţiilor caritabile pe care le patrona.

Săptămâna trecută, judecătorul îi încredinÅ£ase temporar controlul averii mamei cântăreÅ£ului, Katherine Jackson, dar apoi a apărut testamentul solistului. „Cred că legea înregistrează acest rezultat. Cred că dl. Jackson s-a simÅ£it în siguranţă, cel puÅ£in în 2002, cu aceste persoane”, a declarat la audiere judecătorul Mitchell Beckloff de la Curtea Superioară din Los Angeles. O altă audiere a fost stablită pentru data de 3 august.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.