Febra Oscarurilor a inceput!

Please select a featured image for your post

Se stie deja ca sfarsitul iernii produce intotdeauna mare valva in randul cineastilor de pretutindeni si mai ales al celor de la Hollywood. La finele lunii februarie sau inceputul lunii martie in fiecare an, Academia Americana de Film isi desemneaza castigatorii de premii Oscar, premii ravnite de orice actor, fie ca abia a intrat in breasla, sau dimpotriva se afla in apogeul carierei. Ca in fiecare an, febra Oscarurilor incepe insa cu mult timp inainte ca Academia sa isi anunte castigatorii, si cel mai adesea chiar cu cateva luni inainte. Cum perioada sarbatorilor se apropie, iata ca jurnalistii s-au gandit sa le faca un cadou actorilor, regizorilor si scenaristilor depoptriva, anuntand cateva predictii pentru premiile care se vor acorda pe 22 februarie 2009 la teatrul Kodak din Los Angeles. Nominalizarile oficiale vor fi anuntate desigur, asa cum se obisnuieste, pe data de 22 ianuarie, producatorii cinematografiei avand astfel ragazul de a lansa in cursa filme noi chiar si la sfarsit de an. Tocmai de aceea predictiile curente pot fi oricand reasturnate de cine stie ce productie ce va fi lansata in decembrie.
Citeste si:  Din misterele Asiei
De fapt, au fost si astfel de cazuri in care, desi lumea se astepta ca un anume film sa fie favorit, zarurile sa fie in favoarea unuia lansat pe ultima suta de metri. Cel mai recent s-a intamplat asta chiar in 2004, cand productia lui Clint Eastwood, Million Dollar Baby a castigat Oscarul pentru cel mai bun film cu toate ca a avut premiera pe 15 decembrie. Care sunt insa predictiile pentru anul 2008? Ca intotdeauna, unele titluri sunt deja estrem de cunoscute, inregistrand recorduri de box office, in vrem ce altele mai au inca de asteptat pana sa fie sigure ca vor intra in cursa. Pentru cel mai bun film asadar, se preconizeaza ca vor candida printre altele, Slumdog Millionaire, in regia lui Danny Boyle, Changeling al lui Clint Eastwood, Vicky Cristina Barcelona al deja laureatului Woody Allen sau Australia , regizat de Baz Luhrman.
Citeste si:  Madonna, noua imagine Louis Vuitton
Cat priveste predictiile pentru cea mai buna actrita in rol principal, cei care au realizat statistica au situate in topul optiunilor pe Meryl Streep, pentru rolul din filmul Doubt, fapt ce i-ar aduce cea de-a 15-a nominalizare actritei in varsta de 59 de ani, Anne Hathaway, ce ar putea fi insa pentru prima data nominalizata la un Oscar, pentru rolul din Rachel Getting Married, Angelina Jolie, care ar putea intra de data aceasta in cursa pentru rolul din Chalgeling, sau Kate Winslet, favorita pentru rolul din Revolutionary Road. La categoria cel mai bun actor, vom avea din nou parte de cateva nume sonore care spera la statueta miraculoasa, Printre acestia, Brad Pitt pentru The Curious Case of Benjamin Button, Leonardo DiCaprio care joaca in Revolutionary Road sau Sean Penn, pentru rolul din Milk. Iata asadar ca Oscarurile de anul acesta se anunta ca intodeauna a fi ravnite de foarte multi actori si nu numai. In calitatea sa de cel mai seminficativ eveniment cinematorgrafic al anului, desigur ceremonia in sine dar si specualtiile pe tema potentialilor castigatori vor tine multa vreme capetele de afis.

Citeste si:  Cel ales, 4 premii la Los Angeles Cinema Festival of Hollywood

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.