Festivalul Brazilor de Craciun 2011

In primele zece editii de pana acum, Festivalul Brazilor de Craciun a reusit strangerea sumei de 2.270.000 euro, bani care au fost folositi pentru reintegrarea scolara a copiilor care muncesc, facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar pentru 13.700 de copii din comunitatile sarace. Familiile lor au primit, de asemenea, ajutor financiar si consiliere in centrele educationale Salvati Copiii Romania; in prezent sunt 43 de centre educationale la nivel national.

Fondurile care se vor colecta la editia 2011 a Festivalului Brazilor de Craciun vor fi folosite pentru aproximativ 3.200 de copii si familiile lor care vor fi integrati in programe de prevenire a abandonului scolar si de integrare sociala.

Citeste si:  Cinema in aer liber – Intre 24 si 29 iulie, Caravana Metropolis poposeste in centrul Bucurestiului!

In anul scolar 2010 – 2011, in centrele educationale ale Salvati Copiii Romania au fost integrati 3.256 copii. Programul de reintegrare sociala si scolara a copiilor aflati in situatii vulnerabile a inceput in anul 2001, cu sprijinul sectorului privat din Romania, prin strangerea de fonduri organizata prin Festivalul Brazilor de Craciun. Peste 13.700 de copii au beneficiat de integrare in sistemul educativ (A doua sansa) si de suport educational, social si juridic pentru a nu abandona scoala (scoala dupa scoala). Si in acest an, editia Festivalului Brazilor de Craciun va contribui la sustinerea sistemului educational din Romania.

Citeste si:  Atingerea succesului

Designerii romani care au creat un bradut original pentru aceasta editie a Festivalului Brazilor de Craciun sunt: Venera Arapu, Wilhelmina Arz, Cristina Batlan, Claudia Castrase, Alexandru Ciucu, Lena Criveanu, Rhea Costa si Malvina Cervenschi, Kristina Dragomir, Alexandru Ghildus si Mihnea Ghildus, Mihaela Glavan, Philippe Guilet, Adelina Ivan, Irina Marinescu, Rita Muresan, Ioan Nemtoi, Carmen Ormenisan, Oxette, Stephan Pelger, Cristian Samfira, Mirela Stelea, Salvati Copiii, Iris serban, Agnes Toma, Ana Wagner, Isabela Walter, Luana Ibacka si Dj Wanda creeaza, de asemenea, brazi pentru editia 2011.

Citeste si:  Elie Wiesel il critica pe Papa pentru reabilitarea episcopului negationist

La editia din 2010, brazii creati de 18 designeri romani, carora li s-au adaugat cei realizati de copiii de la Mark Twain International School, scoala Europeana, Salvati Copiii Timisoara si Salvati Copiii Romania, au fost licitati contra sumei totale de 274.490 de euro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.