Festivalul Plai muzica arta si multiculturalitate

Please select a featured image for your post

In perioada 12-14 septembrie 2008, Muzeul Satului Banatean din Timisoara gazduieste cea de-a treia editie a Festivalului Plai. Invitatii din acest an sunt din Austria, Cehia, Germania, Olanda, Portugalia, Romania si Ungaria. Ca deobicei, pe langa spectacolele sustinute de artisti, numeroase asociatii si fundatii vor organiza pe timpul celor trei zile de festival, numeroase work-shop-uri, intalniri cu spectatorii si alte evenimente interactive.

Ca in fiecare corturile asociatiilor si fundatiilor vor fi dispuse in functie de activitatile ce vor fi oferite. Astfel, vom avea Aleea Etniilor unde va fi prezentat specificul diferitelor etnii, si vor avea loc numeroase discutii pe tema interculutralitatii, a ceea ce ne diferentiaza sau ne uneste.
Aleea Mestesugurilor va oferi ca deobicei ocazia de a face cunostinta cu artizanatul autentic, fie el romanesc sau zonal, mestesugarii vor sta la dispozitia participantilor cu explicatii si demonstratii practice.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 21-23 martie
Aleea Culturala, locul in care se vor reuni pictura, sculptura, arhitectura, gravura, fotografia, teatru, filmul si literatura.

Vor exista doua scene, pe cea mare vor avea loc concertele principale in timp ce pe scena mica vor urca artisti amatori in cadrul unora din manifestarile programate.

Cortul Chillout va fi deschis vineri intre ora 0.00 si 3.00 atunci cand vor mixa cu Dj Petrike si Dj Malhalla. Sambata si duminica intre 12 si 18 cei care doresc sa se relaxeze pot sa o faca in acelasi cort, urmarind in aceslasi timp si proiectiile fundatiei Simultan. Sambata de la miezul noptii va mixa Dj Melloman.

Citeste si:  Peste 100.000 de vizitatori la Targul Gaudeamus - record pentru cele 15 editii ale evenimentului
Vedetele festivalului sunt fara indoiala Mariza, artista portugheza de origine mozambicana o foarte cunoscuta cantareata de fado si Fanfara Ciocarlia din Zece prajini.

Iata programul concertelor : Vineri de la ora 19.15 va concerta Alvik din Cehia, de la 20.45 Al Jawala din Germania urmand ca de la ora 22.30 Fanfara Ciocarlia sa incante din nou, dupa multa vreme, auditoriul romanesc. Sambata inainte de Mariza, al carei concert va incepe la 20.30 vor mai canta Hotel Palindrone din Austria, Pannonia Allstars Ska Orchestra din Ungaria si Tarhana din Olanda.

Citeste si:  Cum sa te prezinti corect la interviu
Festivalul va fi inchis de Concertul Drumul sustinut de Grigore Lese impreuna cu Doina Lavric si Zamfira Muresan si de spectacolul de dans contemporan al trupei poloneze NN.

Pretul biletelor este de 55 ron pentru toate cele trei zile, de 30 de ron pentru vineri 12 septembrie, 35 ron pentru sambata 13 septembrie si 20 de ron pt duminica 14 septembrie. De mentionat ca spectatorii care achizitioneaza un bilet pentru ziua de vineri sau sambata accesul este gratuit pentru ziua de duminica, zi dedicata partenerilor culturali.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.