Festivalul de Film de la Veneţia începe, miercuri, cu proiecţia noului film al fraţilor Coen

Cea de-a 65-a ediÅ£ie a Festivalului de Film de la VeneÅ£ia se va deschide, miercuri, cu proiecÅ£ia în premieră a noului film al fraÅ£ilor Coen, „Burn After Reading”, în care joacă George Clooney, Brad Pitt, John Malkovich ÅŸi Tilda Swinton, scrie cotidianul britanic „The Independent”.

Pelicula în regia lui Joel şi Ethan Coen spune povestea unui analist CIA, interpretat de Malkovich, care află că va fi înlocuit. În acest timp, soţia sa, interpretată de Tilda Swinton, are o aventură cu şeful de poliţie interpretat de Clooney şi doreşte să divorţeze. Personajul interpretat de Pitt găseşte întâmplător informaţii despre acest triunghi conjugal şi încearcă să le exploateze.

Citeste si:  Alina Plugaru la matrimoniale

Filmul fraÅ£ilor Coen va fi proiectat în afara competiÅ£iei, însă interesul pentru această peliculă este imens în condiÅ£iile în care producÅ£ia aparÅ£ine laureaÅ£ilor cu Oscar din februarie, pentru „No Country For Old Men”.

ÃŽn timpul festivalului, va fi prezentat ÅŸi filmul prin care Natalie Portman debutează în regie, „Eve”, cu veterana Lauren Bacall în distribuÅ£ie.

Citeste si:  Gogol Bordello: placeri nevinovate cu totul... vinovate

Anul acesta, la Veneţia, 21 de pelicule vor concura pentru Leul de Aur, marele premiu al festivalului. Dintre acestea, numai cinci vin din SUA, în special ca urmare a grevei scenariştilor, de anul trecut.

Printre filmele americane din competiÅ£ie se numără „The Hurt Locker” – inspirat de experienÅ£ele unui jurnalist în Irak, în regia lui Kathryn Bigelow, cu Ralph Fiennes ÅŸi Guy Pearce, „The Wrestler” – cu Mickey Rourke ÅŸi „The Burning Plain” – o dramă în care joacă Kim Basinger ÅŸi Charlize Theron. Acestora li se adaugă „Rachel Getting Married” cu Anne Hathaway, ÅŸi „Vegas: Based on a True Story”, având în centru viaÅ£a unui jucător împătimit.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 23-25 mai

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.