Festivalul european Temps d’Images aduce în septembrie la BucureÅŸti teatru, dans ÅŸi proiecÅ£ii video

Prima ediÅ£ie a Festivalului european Temps d’Images, organizată la BucureÅŸti în perioada 22-30 septembrie, aduce spectacole de teatru ÅŸi dans contemporan dar ÅŸi proiecÅ£ii video, din România, FranÅ£a ÅŸi Portugalia, în mai multe locaÅ£ii din Capitală.

Evenimentul este organizat de AsociaÅ£ia ArtLink ÅŸi cuprinde spectacole de teatru ÅŸi dans contemporan din FranÅ£a, România ÅŸi Portugalia, care se vor desfăşura pe scenele teatrelor „Ion Creanga”, Nottara, Bulandra ÅŸi în Clubul Fabrica.

Lucrări de artă video ale absolvenţilor universităţilor de artă din ţară vor putea fi vizionate la UNAGaleria, iar pe terasa La Motoare, vor avea loc proiecţii de filme de dans contemporan, producţii ale canalului de televiziune franco-german Arte.

Festivalul se deschide pe 22 septembrie cu vernisajul expoziÅ£iei video de la UNAGaleria, de la ora 18.00, urmat de spectacolul de teatru „Paradiscount”, care va avea loc la Teatrul „Ion Creangă”, de la ora 20.00. ÃŽn zilele următoare, vor fi prezentate: Live-movie „Atât de fragedă”, coproducÅ£ie România/Portugalia, de Rui Catalao, la Teatrul Nottara, spectacolul de dans ÅŸi imagine „Monsieur Zéro”, de Alice Cassy (FranÅ£a), la Bulandra ÅŸi spectacolul de teatru ÅŸi imagine „Ce n’est pas une chanson d’amour”, de Lidia Carmen Vidu (România), în Club Fabrica.

Citeste si:  Drum spre minunile lumii I

Biletele au fost puse în vânzare începând cu data de 15 septembrie la casele de bilete ale teatrelor „Ion Creangă”, Nottara ÅŸi Bulandra. Biletele pentru spectacolele de la teatrele „Ion Creangă” ÅŸi „Nottara” pot fi rezervate pe mail, la adresa office@artlink.org.ro. Pentru spectacolul de la Club Fabrica biletele se vor putea cumpăra la intrare doar în ziua spectacolului.

Citeste si:  Tine-o tot asa, Britney!

O conferinţă de presă despre eveniment va avea loc joi, 18 septembrie, la ora 12.00 în sala de conferinÅ£e a ArCuB – Centrul de proiecte culturale al Primariei BucureÅŸti. ÃŽn cadrul conferinÅ£ei, invitaÅ£ii Oana Tănase si Thomas Ciulei, curatorii expoziÅ£iei video de la UNAgaleria, vor anunÅ£a numele artiÅŸtilor selectaÅ£i pentru expoziÅ£ie. Regizoarea Carmen Lidia Vidu, a cărei piesa va avea premiera în cadrul festivalului, în 27 septembrie, la Club Fabrica, va dezvălui de ce a ales să creeze o piesă despre sunetul ÅŸi imaginea BucureÅŸtiului.

Creat în anul 2002 de către canalul de televiziune Arte ÅŸi de „La Ferme du Buisson” – Scena NaÅ£ională Marne la Valée din FranÅ£a, proiectul Temps d’Image, festival de teatru, dans ÅŸi imagine, s-a dezvoltat la nivel european, desfasurându-se acum în 10 ţări: Belgia, Estonia, FranÅ£a, Germania, Italia, Portugalia, Polonia, România, Ungaria ÅŸi Turcia.

Citeste si:  Turneul mondial Seal se apropie de Romania

Temps d’Image este un proiect european interdisciplinar care îşi propune să creeze punÅ£i de comunicare între artiÅŸti din zona artelor spectacolului ÅŸi a artelor vizuale, în scopul creării de noi forme artistice.

Caracteristica spectacolelor din Temps d’Image constă în încercarea de aduce un echilibru între acum ÅŸi atunci, între viu ÅŸi „înregistrat”, folosind imaginea video sau multimedia ca un element dramaturgic esenÅ£ial în artele spectacolului.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.