Festivalul muzical de la Salzburg asteapta 200.000 de spectatori

Ediţia 2009 a Festivalului de la Salzburg , cea mai mare manifestare dedicată muzicii clasice din lume, care se va desfăşura între 25 iulie şi 30 august, aşteaptă 200.000 de spectatori, în ciuda crizei economice şi a preţului ridicat al biletelor, informează AFP.

În condiţiile în care doar 25 de procente din bugetul de 50 de milioane de euro al evenimentului sunt asigurate din subvenţii, organizatorii mizează, în principal, pe vânzările de bilete, ale căror preţuri ajung până la 370 de euro.

Citeste si:  „Breaking the waves”, dupa Lars von Trier, dramatizat la teatrul "Radu Stanca" din Sibiu

Vânzările de bilete înregistrate la sfârÅŸitul săptămânii trecute erau cu doar 5% mai mici faţă de 2008, potrivit direcÅ£iei comerciale a festivalului. „Se simte criza, dar nu foarte mult”, a declarat responsabilul de marketing Gerbert Schwaighofer, care crede că festivalul este o afacere stabilă care va avea un grad de frecventare de 90% ÅŸi 200.000 de spectatori în această vară.

ÃŽn ciuda crizei economice, festivalul nu a făcut economii la capitolul manifestări artistice. Astfel, va fi pus în scenă un spectacol rar de Gioacchini Rossini, „Moise et Pharaon”, pentru care maestrul Riccardo Muti va reveni să dirijeze orchestra filarmonicii din Viena. Din programul festivalului de anul acesta vor mai face parte oratoriul „Theodora” de Georg Friedrich Haendel, în regia germanului Christof Loy, „Fidelio” de Ludwig van Beethoven, pus în scenă de Daniel Barenboim, ÅŸi opera „Au grand soleil d’amour charge” de Luigi Nono, regizată de britanica Katie Mitchell. ÃŽn plus, germanul Claus Guth va relua opera „Noces de Figaro”, pusă în scenă în 2006, ÅŸi va prezenta un nou spectacol, „Cosi fan tutte”, de W. A. Mozart (foto), compozitorul-simbol al evenimentului găzduit de oraÅŸul austriac.

Citeste si:  Avatar – priveste doar. Nu ai nimic de cercetat!

Festivalul de la Salzburg a fost lansat, în urmă cu 89 de ani, de compozitorul Richard Strauss, scriitorul Hugo von Hofmannsthal şi regizorul Max Reinhardt. Pe scenă au urcat, de-a lungul timpului, majoritatea celor mai importanţi dirijori, instrumentişti şi artişti lirici ai lumii, printre care Hebert von Karajan, Jose Carreras şi Placido Domingo.

Citeste si:  PoGo imprimanta foto portabila

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.