Filme regizate de Corneliu Porumboiu ÅŸi Cristian Mungiu, la categoria Un Certain Regard de la Cannes

Filmele „PoliÅ£ist, adjectiv” regizat de Corneliu Porumboiu ÅŸi „Amintiri din epoca de aur” al regizorului Cristian Mungiu vor concura la categoria Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, informează allocine.fr.

Filmul „PoliÅ£ist, adjectiv”, regizat de Corneliu Porumboiu, va avea lansarea oficială în luna iunie. Povestea are în centru un poliÅ£ist dintr-un oraÅŸ de provincie, care ajunge să îşi piardă încrederea în lege. Filmul a câştigat concursul de proiecte al Centrului NaÅ£ional al Cinematografiei în sesiunea iunie-iulie 2008, primind un credit de aproape 1,5 milioane lei. Din distribuÅ£ia filmului fac parte DragoÅŸ Bucur, Vlad Ivanov ÅŸi Irina Săulescu.

Citeste si:  Relatia cu clientul

ÃŽn anul 2004, Corneliu Porumboiu a câştigat premiul II la secÅ£iunea Cinefondation la Festivalul de la Cannes, cu scurt-metrajul „Călătorie la oraÅŸ”.

„Amintiri din epoca de aur”, regizat de Cristian Mungiu, va avea premiera pe 29 mai, în deschiderea Festivalului InternaÅ£ional de Film Transilvania (TIFF). Filmul ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din România anilor ’80, recuperând umorul care i-a ajutat pe români să supravieÅ£uiască perioadei. „Am vrut ca după 4 luni, 3 săptămâni ÅŸi 2 zile, ÅŸi până la următorul meu film de autor, să ofer publicului român o comedie, iar Amintiri din Epoca de Aur, film episodic ÅŸi colectiv, îmbină punctele de vedere a cinci colegi de generaÅ£ie cărora le-a făcut plăcere să Recupereze, să Refolosească ÅŸi RecondiÅ£ioneze amintirile din perioada nopÅ£ilor pierdute la bairamuri, video ÅŸi cozi”, a declarat Cristian Mungiu, referitor la noul său film.

Citeste si:  LIZOANCA A PRIMIT PREMIUL ACADEMIEI ROMANE!

Cristian Mungiu a câştigat în 2007 un premiu Palm d’or la Festivalul de la Cannes, pentru pelicula „4 luni, 3 săptămâni ÅŸi 2 zile”.

Printre celelalte filme care vor concura la categoria Un Certain Regard se numără „Mother”, regizat de Bong Joon-ho, „Irene”, regizat de Alain Cabalier, „Demain des l’aube” al lui Denis Derecourt, „Le Pere de mes enfants” de Mia Hansen-Love, „Tales in the darkness” de Nikolay Khomeriki, „Eyes wide open” al Paulei Weimen-Kelman, „Samson et Delilah” de Warwick Thornton, „The Silent army” de Jean Van De Velde ÅŸi „Air doll” de Hirokazu Koreeda.

Citeste si:  De ce taiem porcul de Craciun?

Juriul categoriei Un Certain Regard va fi prezidat de Isabelle Huppert ÅŸi va fi format din Asia Argento, Nuri Bilge Ceylan, Lee Chang-Dong, James Gray, Hanif Kureishi, Shu Qi, Robin Wright Penn.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.