Filme regizate de Corneliu Porumboiu ÅŸi Cristian Mungiu, la categoria Un Certain Regard de la Cannes

Filmele „PoliÅ£ist, adjectiv” regizat de Corneliu Porumboiu ÅŸi „Amintiri din epoca de aur” al regizorului Cristian Mungiu vor concura la categoria Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, informează allocine.fr.

Filmul „PoliÅ£ist, adjectiv”, regizat de Corneliu Porumboiu, va avea lansarea oficială în luna iunie. Povestea are în centru un poliÅ£ist dintr-un oraÅŸ de provincie, care ajunge să îşi piardă încrederea în lege. Filmul a câştigat concursul de proiecte al Centrului NaÅ£ional al Cinematografiei în sesiunea iunie-iulie 2008, primind un credit de aproape 1,5 milioane lei. Din distribuÅ£ia filmului fac parte DragoÅŸ Bucur, Vlad Ivanov ÅŸi Irina Săulescu.

Citeste si:  Caracteristicile unui lider autentic

ÃŽn anul 2004, Corneliu Porumboiu a câştigat premiul II la secÅ£iunea Cinefondation la Festivalul de la Cannes, cu scurt-metrajul „Călătorie la oraÅŸ”.

„Amintiri din epoca de aur”, regizat de Cristian Mungiu, va avea premiera pe 29 mai, în deschiderea Festivalului InternaÅ£ional de Film Transilvania (TIFF). Filmul ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din România anilor ’80, recuperând umorul care i-a ajutat pe români să supravieÅ£uiască perioadei. „Am vrut ca după 4 luni, 3 săptămâni ÅŸi 2 zile, ÅŸi până la următorul meu film de autor, să ofer publicului român o comedie, iar Amintiri din Epoca de Aur, film episodic ÅŸi colectiv, îmbină punctele de vedere a cinci colegi de generaÅ£ie cărora le-a făcut plăcere să Recupereze, să Refolosească ÅŸi RecondiÅ£ioneze amintirile din perioada nopÅ£ilor pierdute la bairamuri, video ÅŸi cozi”, a declarat Cristian Mungiu, referitor la noul său film.

Citeste si:  Sejur in Chile

Cristian Mungiu a câştigat în 2007 un premiu Palm d’or la Festivalul de la Cannes, pentru pelicula „4 luni, 3 săptămâni ÅŸi 2 zile”.

Printre celelalte filme care vor concura la categoria Un Certain Regard se numără „Mother”, regizat de Bong Joon-ho, „Irene”, regizat de Alain Cabalier, „Demain des l’aube” al lui Denis Derecourt, „Le Pere de mes enfants” de Mia Hansen-Love, „Tales in the darkness” de Nikolay Khomeriki, „Eyes wide open” al Paulei Weimen-Kelman, „Samson et Delilah” de Warwick Thornton, „The Silent army” de Jean Van De Velde ÅŸi „Air doll” de Hirokazu Koreeda.

Citeste si:  Noaptea de Sanziene la Institutul Francez din Bucuresti

Juriul categoriei Un Certain Regard va fi prezidat de Isabelle Huppert ÅŸi va fi format din Asia Argento, Nuri Bilge Ceylan, Lee Chang-Dong, James Gray, Hanif Kureishi, Shu Qi, Robin Wright Penn.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.