Filme regizate de Pedro Almodovar si Quentin Tarantino concureaza anul acesta pentru Palme d’or

Printre cele 20 de filme care vor concura anul acesta pentru trofeul Palme d’or la Festivalul de Film de la Cannes se numără pelicule regizate de Pedro Almodovar, Quentin Tarantino, Alain Resnais ÅŸi Ken Loach, au anunÅ£at, joi, organizatorii festivalului, informează AFP.

CompetiÅ£ia de la Cannes este dominată de mari cineaÅŸti din Europa ÅŸi Asia, singurul american prezent între aceÅŸtia fiind Quentin Tarantino, care va intra în competiÅ£ia pentru Palme d’or cu filmul „Inglorious basterds”, o poveste despre al Doilea Război Mondial, cu Brad Pitt ÅŸi Diane Kruger în rolurile principale.

Citeste si:  Moni, iar mi-ai luat pantofii!

Regizorul spaniol Pedro Almodovar concurează pentru marele premiu al Festivalului de la Cannes cu filmul „Broken Embraces”, iar italianul Marco Bellocchio cu „Vincere”, un film despre fiul legitim al lui Benito Mussolini.

Britanicul Ken Loach a intrat în competiÅ£ie cu pelicula „Looking for Eric”, danezul Lars von Trier cu filmul „Antichrist”, iar austriacul Michael Haneke, care a luat în 2001 un premiu Palme d’or pentru filmul „Pianistul”, participă anul acesta cu pelicula „Le ruban blanc” („Das weiße Band”). Neo-zeelandeza Jane Champion va concura cu un film despre poetul John Keats, „Bright Star”.

Citeste si:  Nobel pace - Ahtisaari a fost recompensat pentru medierea mai multor conflicte

Åžase filme din Asia vor concura anul acesta pentru Palme d’or, printre care „Vengeance” al regizorului Johnnie To ÅŸi „Spring Fever” al chinezului Lou Ye, film cenzurat în Å£ara sa.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.