Filmele anului 2007

Pentru ca se incheie anul, a venit si timpul bilanturilor. Va propunem azi sa ne amintim care au fost cele mai bune filme ale anului 2007.

„Notes on a Scandal” cu Cate Blanchett si Judi Dench: nu e tocmai filmul de duminica seara, numai bun de vazut in familie. Este scandalos, pune intrebari incomode si nu te lasa sa stai comod in fotoliu.

„The Blood Diamond il are ca star pe Leonardo DiCaprio si spune povestea a trei personaje foarte diferite, dar prinse intr-un destin comun: conflictul din Sierra Leone de la inceputul anilor ’90. Povestea este spusa cu inteligenta si, pe alocuri, devine chiar emotionanta.

300 este un film adaptat dupa benzile desenate ale lui Frank Miller si a fost un adevara succes de box-office datorita subiectului, dar si efectelor vizuale extrem de bine realizate. Spune povestea bataliei de la Termopile. Nu are nume mari pe generic, dar sunt compensate de prezenta unor corpuri cel putin atletice.

Citeste si:  Riscuri companie de asigurari

Transformers este un remake al unui clasic din anii ’80. Lupte cu roboti buni si rai asezonate cu o poveste de dragoste si a maturizarii. Da, planeta este salvata la sfarsit.

Haispray cu John Travolta si Michelle Pfeiffer este si el un remake dupa un muzical. Este o comedie cu adevarat buna, care ne mai scapa de invazia de adolescenti. A fost nominalizat la trei premii Globul de Aur.

Atonement a plecat de la romanul cu acelasi titlu scris de Ian McEwan. El spune povestea unei fete de 13 ani care a schimbat pentru totdeauna viata unui barbat dupa ce l-a acuzat, in mod gresit, de o infractiune grava. A fost nominalizat la sapte premii Globul de Aur si isi asteapta randul la Oscar si BAFTA in 2008.

Citeste si:  Sfaturi si exemple pentru redactarea scrisorii de intentie (partea I)

Ratatouille: Pixar revine cu unul dintre cele mai bune filme. Pelicula reda aventurile lui Remy, un sobolan care viseaza sa ajunga un bucatar faimos la Paris. In ciuda descurajarilor venite din partea familiei si a dezavantajului reprezentat de conditia sa de sobolan, reuseste sa-si atinga visul. Credeti-ma, e o mare bucurie sa-l privesti facand asta.

Stardust: stele care cad, tinuturi magice, printese frumoase si vrajitoare care nu sunt decat temporar frumoase. Si acest fantasy se bazeaza pe o carte, semnata de data aceasta de Neil Gaiman, cunoscut al genului.

Citeste si:  Afla cum sa te imbraci cand te duci la munca

Beowulf se bucura de o distributie de zile mari: Anthony Hopkins imparte afisul cu Angelina Jolie si John Malkovich. Si acesta este de inspiratie literara. Vechea legenda de 3000 si ceva de versuri a fost asezonata cu ceva torsuri musculoase, nimfe si un monstru cu care toti se lupta. Se adauga si ceva animatie la mare arta.

I’m not there – sase actori si sapte Bob Dylan-i. Desi niciunul dintre ei nu este strigat pe acest nume pe toata durata filmului. Trebuie sa va anunt ca acest film este gustat in primul rand de fanii faimosului folk rocker. Dar asta nu inseamna ca este de aruncat.

Acestea fiind zise, va dorim vizionare placuta in cazul in care le-ati ratat pana acum.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.