Filmul „Boogie” a fost premiat pentru scenariu la Festivalul de Film de la Hamptons

Pelicula „Boogie”, în regia lui Radu Munteanu, a primit duminică, 19 octombrie, Premiul Zicherman Family Foundation pentru Scenariu la Festivalul InternaÅ£ional de Film de la Hamptons (HIFF), unde a avut ÅŸi premiera americană, informează ICR New York.

Scenariul filmului „Boogie” este semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean ÅŸi Răzvan Rădulescu. Premiul Zicherman Family Foundation a fost înmânat actriÅ£ei Anamaria Marinca, care a spus că „ÅŸi de data asta am purtat noroc filmului pe care îl reprezint”, informează Institutul Cultural Român de la New York.

„Boogie m-a emoÅ£ionat în mod cu totul special prin faptul că se adresează în mod direct fiecăruia dintre noi, realismul cu care prezintă viaÅ£a în cuplu conferind subiectului ceva universal”, a declarat David Nugent, directorul de programare al Festivalului de la Hamptons, care a selectat filmul în urma vizionării acestuia la Cannes.

Citeste si:  S-a dat startul in campania umanitara ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi

În continuare, Nugent a adăugat că probabil românii văd şi altfel filmul, dar pe el l-a făcut să îşi dorească enorm să meargă şi să cunoască România.

„Ne bucură foarte mult că în aceeaÅŸi zi în care Lucian Ban a lansat la BucureÅŸti turneul european al Suitei de Jazz Româno-Americane, produsă iniÅ£ial de ICRNY, filmul lui Radu Muntean debutează în America sub auspicii atât de favorabile” a declarat Corina Åžuteu, directorul ICR New York.

Citeste si:  10 moduri in care sa ajungi in top

„Boogie” a avut premiera mondială la Cannes, în cadrul secÅ£iunii Quinzaine des Realisateurs, apoi a fost prezent la cel de-al doilea festival de clasă A, Karlovy Vary, la Palic (Serbia), unde a primit Premiul Special al Juriului, la TIFF, Munchen, Ierusalim, Anonimul (Sf. Gheorghe), unde a obÅ£inut Premiul pentru cea mai bună regie, Sarajevo (Bosnia ÅŸi Hetzegovina) ÅŸi Melbourne (Australia).

Filmul „Boogie” este povestea lui Bogdan Ciocăzanu (DragoÅŸ Bucur) care, plecat la mare de 1 Mai cu nevasta ÅŸi copilul în vârstă de trei ani, se întâlneÅŸte întâmplător cu doi dintre cei mai buni prieteni din tinereÅ£e, foÅŸti colegi de liceu ÅŸi tovarăşi de escapade bahico-sexuale. După întâlnirea ÅŸi ÅŸpriÅ£ul din seara care urmează ÅŸi mai ales după ce nevasta ÅŸi copilul se duc la culcare, prietenii petrec o noapte ca un remake al vremurilor bune. Tema sonoră a filmului este „Astă seară nimeni să nu doarmă”, în interpretarea lui Gică Petrescu.

Citeste si:  Managementul timpului

O co-producÅ£ie MultiMedia Est ÅŸi Antena 1 ÅŸi susÅ£inut de Centrul NaÅ£ional al Cinematografiei, „Boogie” este scris de Radu Muntean, Alex Baciu ÅŸi Răzvan Rădulescu ÅŸi este reprezentat pe plan internaÅ£ional de Maximum Film Intl.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.