Filmul „Entre les murs”, premiat cu Palme d’Or în 2008, va fi lansat în România în ianuarie

Flmul „Entre les murs” de Laurent Cantet, care a obÅ£inut anul acesta Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes, va intra în cinematografele româneÅŸti, ca ÅŸi „Che” al lui Soderberg, la începutul anului 2009, anunţă distribuitorul român IndependenÅ£a Film.

Filmul „Entre les murs” al regizorului francez Laurent Cantet spune povestea unui profesor, interpretat de actorul François Begaudeau, care predă într-un liceu dintr-un cartier dificil ÅŸi îşi surprinde elevii printr-o sinceritate dezarmantă. Cineastul ÅŸi-a propus să ilustreze societatea franceză, „cu multe feÅ£e, plină de viaţă ÅŸi complexă, cu conflicte, peste care filmul nu trebuia să treacă”, a precizat el la primirea trofeului Palme d’Or, în mai, la Cannes.

Citeste si:  Leadership-ul feminin - stilul secolului 21

Un alt film nominalizat la Palme d’Or anul acesta, „Che”, în regia lui Steven Soderbergh, care prezintă viaÅ£a războinicului Ernesto Che Guevara, a fost de asemenea cumpărat de IndependenÅ£a Film pentru a fi difuzat în România ÅŸi va intra în sălile cinematografelor în februarie. ÃŽn rolul titular, spectatorii îl vor putea vedea pe Benicio Del Toro, premiat la Cannes pentru cea mai bună interpretare masculină.

Pe 26 septembrie, va intra în sălile de cinema documentarul „DuÅŸmanul duÅŸmanului meu” de Kevin Macdonald, care spune povestea unui comandat Gestapo, Klaus Barbie, cunoscut drept „Măcelarul din Lyon”, care, după al Doilea Război Mondial, a ajuns să lucreze ca agent pentru aceleaÅŸi ţări care l-au pus sub urmărire în timpul războiului.

Citeste si:  Hell - Sunt o japita si scriu

Din octombrie, vor putea fi văzute în România, pe marele ecran, pelicule precum „Caotica Ana”, de Julio Medem, care a realizat „Lucía y el sexo” în 2001, „Paris” de Cédric Klapisch, regizorul peliculei „L’Auberge Espagnol” ÅŸi „Le premier cri” semnat de Gilles de Maistre.

Avându-i în distribuÅ£ie pe actriÅ£a franceză Charlotte Rampling ÅŸi pe spaniolul Lluís Homar, „Caotica Ana” este o fabulă feministă care prezintă viaÅ£a unei tinere între 18 ÅŸi 22 de ani, care se luptă cu fantomele femeilor care o bântuie, toate moarte la vârsta de 22 de ani.

Citeste si:  Doua milioane de swingers in Italia

Până la sfârÅŸitul anului, cinefilii vor putea vedea la cinema ÅŸi documentarul consacrat de Emir Kusturica fotbalistului argentinian Diego Maradona, filmul de aventuri „Le renard et l’enfant” semnat de regizorul Luc Jacquet, premiat cu Oscar pentru documentarul despre pinguini „Calea ÃŽmpăratului”/”La Marche de L’Empereur”, ÅŸi „Un conte de Noel” de Arnaud Desplechin, cu Catherine Deneuve, peliculă care a concurat de asemenea pentru Palme d’Or anul acesta la Cannes.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.