Filmul „Milk” a fost interzis minorilor de catre Centrul National al Cinematografiei

Filmul „Milk”, cu opt nominalizări la Oscar ÅŸi în care apar scene erotice între persoane de acelaÅŸi sex, a fost încadrat la categoria „Interzis minorilor” de Centrul NaÅ£ional al Cinematografiei (CNC), potrivit site-ului cinemagia.ro.

Conform regulamentului CNC, rating-ul IM (interzis minorilor) se atribuie filmelor care conţin mai multe dintre următoarele elemente: scene de violenţă fizică şi psihică repetată, scene de prezentare a actului sexual, scene de viol, limbaj vulgar, gesturi obscene, scene care încurajează plăcerile sadice sau consumul de droguri, scene care conţin cruzime sau sadism nemotivat, scene care detaliază tehnicile criminale sau scene cu imagini de sinucidere.

Citeste si:  Biletele din fata scenei la Massive Attack s-au epuizat

„Filmul atâta merită. Asta e”, a declarat, pentru Cinemagia, Cristina Corciovescu, membru în comisia de rating a CNC.

ÃŽn replică, directorul distribuitorului român al filmului (RoImage), Oana Stoenescu, spune că va contesta rating-ul CNC, in timp ce Johannes Goetz, reprezentantul partenerului german al RoImage, Prorom, consideră rating-ul „o glumă”.

Potrivit Cinemagia, dintre elementele enumerate în regulamentul CNC, „Milk” nu conÅ£ine decât o scenă de sinucidere prin spânzurare, iar scenele de sex dintre doi bărbaÅ£i sunt mai puÅ£in ÅŸocante decât cele din „Brokeback Mountain”, film care a primit rating-ul „interzis sub 14 ani”.

Citeste si:  La Balcik litoralul nu inseamna doar plaja

Anul trecut, CNC a atribuit ratingul IM filmelor horror „Balul AbsolvenÅ£ilor”, „Reduceri de personal”, „Crime Online”, „Carantina”, „Saw V”, „Scar” ÅŸi „Metroul Groazei”, peliculei „Jocuri stranii”, pentru scenele de sadism, ÅŸi „Haotica Ana”, care a fost încadrat astfel din pricina scenelor erotice.

Regizat de Gus Van Sant, „Milk” este un film biografic despre viaÅ£a primului politician gay ales într-o funcÅ£ie publică importantă. Rolul principal este interpretat de Sean Penn.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun unde ti-ar placea in vacanta

ÃŽn SUA, filmul a obÅ£inut ratingul R (Restricted), ceea ce înseamnă că persoanele sub 17 ani pot intra în sala de cinema numai însoÅ£ite de un adult. Coform site-ului oficial al comisiei de rating din SUA, ratingul atribuit de americani se justifică pentru „limbaj, anumite scene cu conÅ£inut sexual ÅŸi scene scurte de violenţă”. ÃŽn Marea Britanie, filmul a fost încadrat la categoria „Interzis celor sub 15 ani”.

„Milk” va avea premiera în România pe 30 ianuarie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.