Filmul „Pescuit sportiv” regizat de Adrian Sitaru a fost premiat la festivalul de la Palm Spring

Filmul „Pescuit sportiv” regizat de Adrian Sitaru a fost premiat, duminică, la secÅ£iunea New Voices/New Visions Award a Festivalului InternaÅ£ional de Film de la Palm Spring, desfăşurat între 6 ÅŸi 19 ianuarie, potrivit site-ului oficial al festivalului.

Filmul a fost prezentat pe 12 ianuarie la festivalul de la Palm Spring, ajuns la cea de-a XX-a ediţie.

La ceremonia de decernare a premiilor, care a avut loc duminică, premiul a fost ridicat de actriţa care deţine rolul principal din film, Maria Dinulescu.

Citeste si:  Atelierele de creativitate de la Muzeul National al Taranului Roman incep de la 1 octombrie 2015

„Filmul merită premiul pentru puterea extraordinară ÅŸi unitatea de portretizare a unor personaje fascinante, bazată pe talent pur, pe un scenariu bine scris ÅŸi pe o regizare superbă”, a comentat unul dintre membrii juriului, Orly Ravid.

Categoria New Voices/New Visions a prezentat 12 filme de debut ale unor regizori internaţionali. Producţiile alese pentru această categorie sunt filme care reprezintă cele mai bune creaţii ale unor talente încă necunoscute. În cadrul festivalului au fost prezentate 208 filme, din 73 de ţări.

Citeste si:  Noaptea de Sanziene la Institutul Francez din Bucuresti

„Pescuit sportiv”, debutul în lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru, distins cu premii la festivalurile internaÅ£ionale de film de la VeneÅ£ia, Salonic ÅŸi Estoril, va fi difuzat în cinematografele din România începând cu 13 februarie, potrivit distribuitorilor peliculei.

Scenariul filmului urmăreşte secvenţe din viaţa unui cuplu în criză, care ajunge într-o situaţie limită după accidentarea unei tinere. Cei doi decid să ascundă acest lucru, renunţând la principii. Din distribuţie fac parte Ioana Flora, Adrian Titieni, Maria Dinulescu şi Cătălin Ungureanu. Scenariul şi montajul sunt semnate tot de Adrian Sitaru.

Citeste si:  Curse cu tauri in Pamplona

Regizorul Adrian Sitaru, în vârstă de 37 de ani, a fost premiat, în 2007, ÅŸi la Festivalului InternaÅ£ional de Film de la Locarno. Românul a primit „Leopardul de Aur” pentru scurtmetrajul „Valuri”.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.