Filmul „Slumdog Millionaire” si actrita Kate Winslet, marii castigatori la Globul de Aur 2009

Filmul „Slumdog Millionaire” ÅŸi mini-seria „John Adams”, ambele cu câte cu patru trofee, ÅŸi actriÅ£a Kate Winslet, cu două, sunt marii câştigători de la gala premiilor Globul de Aur 2009, desfăşurată duminică seara în Statele Unite, la Los Angeles.

„Slumdog Millionaire” a câştigat la toate categoriile la care fusese nominalizat: Cel mai bun film dramă, Cel mai bun regizor (Danny Boyle), Cel mai bun scenariu (Simon Beaufoy) ÅŸi Cea mai bună coloană sonoră (A.R. Rahman). Filmul este o coproducÅ£ie SUA-Marea Britanie-India care demonstrează că Hollywood ÅŸi Bollywood pot colabora cu succes. Povestea, comică ÅŸi romantică în egală măsură, este despre un tânăr indian care intră într-un concurs TV de cultură generală pentru a-ÅŸi impresiona prietena. Săptămâna trecută, „Slumdog Millionaire” ÅŸi-a luat partea leului ÅŸi la Critics’ Choice Awards, acordate de AsociaÅ£ia Criticilor de Film din SUA, câştigând cinci premii.

ActriÅ£a Kate Winslet a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un rol principal ÅŸi, respectiv, secundar, într-o dramă, pentru prestaÅ£iile sale din „Revolutionary Road” ÅŸi „The Reader”. Din 1996 încoace, britanica a fost nominalizată de alte cinci ori la Globul de Aur, însă nu a reuÅŸit niciodată să plece acasă cu trofeul. ÃŽn „Revolutionary Road”, Winslet joacă, din nou, alături de Leonardo Di Caprio, după ce i-a fost parteneră ÅŸi în 1997, în „Titanic”, în timp ce în „The Reader” îi dă replica lui Ralph Fiennes.

Citeste si:  Ochelarii virtuali mai buni decat plasmele

Cu patru nominalizări din rândul mini-seriilor ÅŸi filmelor de televiziune, „John Adams” a câştigat, ca „Slumdog Millionaire”, la toate categoriile pentru care intrase în cursă, respectiv Cea mai bună mini-serie sau film de televiziune, Cea mai bună actriţă într-un rol principal în mini-serie sau film de televiziune (Laura Linney), Cel mai bun actor într-un rol principal în mini-serie sau film de televiziune (Paul Giamatti) ÅŸi Cel mai bun actor într-un rol secundar în în mini-serie sau film de televiziune (Tom Wilkinson). Celălalt mare câştigător pe parte de televiziune a fost serialul „30 Rock”, care ÅŸi-a adjudecat, ÅŸi el, toate trei premiile pentru care a fost nominalizat, inclusiv Cel mai bun serial de comedie.

O surpriză, chiar ÅŸi pentru câştigător, a fost desemnarea lui Mickey Rourke drept cel mai bun actor într-o dramă, deoarece concurenÅ£a sa i-a inclus pe Sean Penn, pentru prestaÅ£ia din filmul biografic „Milk”, Brad Pitt, pentru „The Curious Case of Benjamin Button”, Leonardo Di Caprio, nominalizat pentru rolul din „Revolutionary Road”, ÅŸi Frank Langella, pentru „Frost/Nixon”. „A fost un drum lung de întoarcere pentru mine. Acum câţiva ani, eram aproape ieÅŸit din industrie. Vreau să ii mulÅ£umesc regizorului Darren Aronofsky, care a avut încredere în mine ÅŸi s-a chinuit să obÅ£ină finanÅ£are, avându-mă pe mine în distribuÅ£ia filmului”, a declarat Rourke, care, la 52 de ani, s-a aflat ÅŸi el, ca ÅŸi Winslet, pentru prima dată pe lista câştigătorilor la Globul de Aur.

Citeste si:  Mingea Waboba - zguduuieee apeeleee!

Cel mai bun actor în rol secundar într-o dramă a fost declarat Heath Ledger, pentru rolul maleficului Joker din filmul care a dominat multă vreme box office-ul anului trecut, „The Dark Knight”. Ledger, care a murit pe 22 ianuarie 2008, la vârsta de 28 de ani, din cauza unei supradoze accidentale de medicamente, a “primit” prestigioasa distincÅ£ie post-mortem.

La categoria Cel mai bun film de comedie sau musical, pelicula învingătoare a fost „Vicky Cristina Barcelona”, cu Rebecca Hall ÅŸi Scarlett Johansson în rolurile principale, în care două prietene, aflate în vacanÅ£a de vară în Spania, ajung să se îndrăgostească de acelaÅŸi bărbat. Filmul, care va putea fi văzut pe ecranele din România din aprilie 2009, este regizat de Woody Allen, un veritabil campion al premiilor – cu trei Oscaruri ÅŸi alte 78 de distincÅ£ii în palmares.

Irlandezul Colin Farrell şi englezoaica Sally Hawkins au fost recompensaţi cu primele Globuri de Aur din carieră, fiind declaraţi cei mai buni actori într-o comedie sau musical, datorită rolurilor din “In Bruges” (povestea unor asasini plătiţi, care îşi schimbă reperele asupra vieţii după o şedere de câteva săptămâni în oraşul belgian cu acelaşi nume) şi, respectiv, “Happy-Go-Lucky” (o comedie despre o învăţătoare al cărei optimism ajunge să-i exaspereze pe toţi cei din jurul ei).

Citeste si:  Gala Comunitatii Romanesti 2008

Singurul laureat cunoscut înaintea galei a fost regizorul american Steven Spielberg, recompensat cu un premiu de excelenţă pentru contribuţia sa la dezvoltarea industriei divertismentului.

Marele învinse ale galei Globul de aur 2009 pot fi considerate producÅ£iile ”The Curious Case of Benjamin Button” ÅŸi ”Frost/Nixon”, care aveau cinci nominalizări fiecare, inclusiv la cea mai importantă categorie – Cel mai bun film dramă.

Premiile Globul de Aur, acordate din 1944 de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, au fost decernate, anul acesta, pentru a 66-a oară. Gala a avut loc la The Beverly Hilton, Los Angeles, şi a fost transmisă în direct, prin intermediul NBC, în peste 150 de ţări din toată lumea, inclusiv, în premieră, în China. Evenimentul a putut fi vizionat, în direct, şi în ţara noastră, prin intermediul HBO, luni, de la ora 3.00, ora României.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.