Florida, cea mai cautata destinatie americana

Please select a featured image for your post

Florida este unul din statele constituante al Statelor Unite ale Americii, situat in sud-estul acestora. Numele acestuia i-a fost dat de catre exploratorul spaniel Juan Ponce de Leon, care a ajuns pe coasta peninsulei intr-o perioada a anului numita in Spania, Pascua Florida, ce inseamna in spaniola Pastele Florilor, perioada ce coincidea cu sezonul sarbatorilor pascale. Florida este una din cele mai populare destinatii de vacanta din lume si locul perfect pentru petrecerea lunii de miere. Cateva atractii care sporesc farmecul acesteia sun Parcul Walt Disney, Parcul Regatul Magic si Gradinile Busch. Florida inseamna mai mult decat soare si plaja, inseamna lacuri cu apa dulce, dealuri, paduri, orase fascinate, mii de km de linie costala, numeroase golfuri, insule si o clima placuta pe tot parcursul anului. Este o zona care cuprinde cateva din cele mai vizitate locuri din SUA precum: Miami, Pensacola, Daytona Beach, Orlando, Jacksonville, West Palm Beach sau Fort Lauderdale.
Citeste si:  Irlanda - insula de smarald
Miami, supranumit si Casablanca Americii sau America Mileniumului, este o metropola cosmopolitana si exotica in care limba spaniola e la fel de utilizata precum limba engleza.
Farmecul zonei se datoreaza diverselor cartiere cu zgarie-nori, care se intind din centrul orasului si pana in modernul cartier South Beach, unul din cele mai cunoscute cartiere din zona datorita cladirilor in stil art deco, zugravite intr-o multitudine de culori, a plajelor si a palmierilor.
Greater Miami e un important centru comercial, cultural, sportiv, de divertisment si principala sursa de venit a orasului. Plajele cu nisip fin, cerul albastru, oceanul, palmierii, soarele, restaurantele si cluburile in care se poate dansa pana in zori fac ca acesta sa fie destinatia ideala pentru distractie, relaxare si senzatii tari. Portul Miami este cel mai mare port de ambarcatiuni din lume, pe aici trecand peste 4 milioane de pasageri anual. Principalele atractii turistice din Miami sunt: Vechea Manastire Spaniola, Memorialul Holocaustului, Castelul de Coral, Piscina Venetiana, Muzeul si Gradinile Viscaya si Parcul Bayfront.
Citeste si:  De la artizanal la digital Muzeul National al Taranului Roman sarbatoreste 23 de ani de la refondare prin lansarea unei aplicatii de mobil
Orlando e cea mai cunoscuta parte a Floridei, cu numeroase parcuri tematice, studiouri de film, parcuri acvatice si locuri de divertisment iar Fort Lauderdale e popular in special in randul famililor cu copii si ofera o mare diversitate de sporturi si activitati de recreere. In orasul Orlando, Disney a deschis in afara de Regatul Magic inca trei parcuri tematice, doua parcuri acvatice si numeroase constructii precum hoteluri, magazine si terenuri de golf. Muzeul de Stiinta si Muzeul de Arta sunt doua locuri ce merita vizitate, iar la NASA puteti vizita parcul de rachete. Din itinerariul de vizite nu trebuie sa va lipseasca Parcul Dendrologic al Universitatii Central Florida, Lumea Orhideelor, Colectia de ciudatenii Ripley, Complexul Experienta Taramului Sfant si Muzeul International ala Trenurilor.
Citeste si:  Nu neglija networking-ul cand esti in cautarea unui job
Palm Beach e o insula de bariera aflata la o distanta de 100 km de Miami, inconjurata de Oceanul Atlantic si de Canalul Intercostal ce separa Palm Beach de orasele West Palm Beach si Laker Worth in vest. Situata in zona curentului golfului aici au luat nastere gradini luxuriante, plaje aliniate cu palmieri si un mediu marin exceptional. Orasul reprezinta o mostenire culturala impresionanta cu arhitectura de exceptie si numeroase frumuseti naturale. Principalele atractii turistice din Palm Beach sunt: Muzeul Flagler, Gradinile Four Arts, Proprietatea Mar-A-Lago si Districtul Worth Avenue cu Rodeo Drive.


2 Comentarii
  1. Greseala mea, am uitat de MIAMI.Cat de mult mi-ar place sa locuiesc aici, dintre toate orasele de pe glob, aici mi-ar place sa am o casa.o casuta.Orice, numai sa locuiesc in acest templu al Americii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.