Formatul CV-ului functional

Please select a featured image for your post

In functie de ceea ce urmarim prin CV-ul pe care il dam angajatorului si in functie de cerintele acestia, trebui sa scoatem in evidenta anumite parti si sa lasam intr-un con de umbra altele. Dupa cum am mai spus, CV-ul cronologic urmareste prezentarea cat mai detaliata a experientei de munca, minimizand importanta expunerii aptitudinilor si abilitatilor. CV-ul functional insa, are un alt scop si se redacteaza diferit fata de cel cronologic.

CV-ul functional Este CV-ul care scoate in evidenta aptitudinile si realizarile voastre inca de la bun inceput. CV-ul functional ii arata angajatorului, inca din primele randuri, ce puteti face pentru el, decat sa citeasca printre randurile descrierii joburilor pe care le-ati avut.

Este CV-ul ideal pentru cei care doresc sa schimbe domeniul de activitate si astfel nu se pot folosi de experienta anterioara pentru a atrage angajatorul. Prezentarea aptitudinilor, reusitelor si calificarilor va va ajuta sa va distantati de joburile anterioare si sa demonstrati ca va puteti adapta foare bine noului job si cerintelor acestuia.

Citeste si:  Coruptie in stil rusesc si rapiri de copii in programul Cinepolitica 2016
Intr-un astfel de CV, numele angajatorului si pozitia ocupata sunt simplii apendici, a ceea ce puteti voi face de fapt. Este o forma de publicitate, la urma urmei, pentru ca trebuie sa incercati sa va vindeti marfa, sa va prezentati intr-o postura cat mai buna, iar referintele de genul numele unei companii mari pentru care ati lucrat in trecut, trebuie sa va ajute doar ca o alta forma de publicitate – un client care in trecut a folosit un anumit produs (aptitudinile si cunostintele tale) si a fost multumit de acesta.
Asa cum am spus, este ideal pentru cei care doresc sa schimbe definitiv cariera, dar si pentru cei care inca nu au o orientare clara in cariera lor sau inca nu o pot pune in practica, cum ar fi studentii. Chiar daca multi studenti la litere, de exemplu, lucreaza pe timpul facultatii ca si ospatari, nu inseamna ca vor face asta tot timpul. Dar, pentru a trece peste prejudecatile de genul studentii sunt neseriosi, studentii nu au timp sa se ocupe de job pentru ca frecventeaza cursurile sau studentii nu trebuie angajati pentru ca nu au experienta necesara, trebuie sa realizati un CV functional, in care sa punctati aptitudinile si abilitatile voastre si situatia in care le-ati dobandit. De exemplu – „una dintre abilitatile mele este aceea de a coordona munca unei echipe. Am dovedit cu succes aceste abilitati in organizarea cu succes a evenimentului X in cadrul facultatii”.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 28 iulie - 3 august
Pe langa studenti, alte categorii care pot avea beneficii de pe urma unui astfel de CV sunt persoanele care se reintorc in campul muncii dupa o perioada mai lunga de absenta sau cei care sunt la inceputul carierei sau care doresc sa aplice pentru un al doilea job, chiar daca nu este in acelasi domeniu cu job-ul principal pe care il au.

Citeste si:  Istoria revizuita si adaugita
Singurul dezavantaj major al acestui CV este ca sunt unii angajatori care prefera forma traditionala de evaluare si recrutare, si deci vor fi interesati sa vada cine exact v-a angajat inainte si ce ati facut la fiecare job in parte


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.