Fotografie alb-negru de Keli

Please select a featured image for your post

Clubul La SCENA gazduieste in aceste zile o interesanta expozitie de fotografii alb negru ale artistului fotograf Keli. Fotografiile invita privitorul intr-un periplu liric, in Spatiul de ACOLO, de DINCOLO: un univers in alb si negru, acesta fiind si titlul expozitiei.

Criticul de arta Maria Olimpia Tudoran afirma despre artist Temperament grav, obsedat de meditatie, Keli evita excesul expresionist, punand in pagina imagini de o simplitate cuceritoare, fie din mediul natural, fie din cel social..
Materialul figurativ, rod al peregrinarilor sale, aparent fara tinta de-aici de-acolo releva subtilitatea spiritului sau de observatie, de exceptie , care identifica in obiectul aparent banal sau in asocieri de obiecte din cele mai simple, motive noi, cu semnificatii nu lispite de profunzime, meditativ, filozofice, adesea chiar existentialiste.

Citeste si:  Zanzibar – insula lui Freddy Mercury
Vorbind despre expozitie, Keli motiveaza alegere temei si a fotografiilor Am ales sa expun aceste clisee – si nu altele – sub aceasta titulatura, pentru a da un chip unei obsesii generate de un sentiment ce ma viziteaza frecvent, mai acut in momente ca cele ale caror instantanee fac obiectul expozitiei. E un soi de intuire a realitatii obiective din spatele imaginilor care sunt parte a realitatii mele senzoriale. Obsesia vine din frustrarea pe care o resimt de indata ce vreau sa am mai mult decit o intuitie a acelei realitati, intuitie care se dovedeste a fi extrem de volatila si se risipeste de indata ce incep sa o trec prin ratiune, sa o gandesc.

Citeste si:  Zilele Muzeului Taranului 13 – 23 septembrie
Expozitia ACOLO/DINCOLO poate fi vizitata pana in data de 8 noiembrie la clubul LA SCENA situat pe Calea Calarasi 55


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.