Fotografii cu Madonna si Marilyn Monroe, scoase la licitatie pe 12 februarie de casa Christie’s

Zeci de fotografii cu Madonna ÅŸi Marilyn Monroe vor fi scoase la licitaÅ£ie, pe 12 februarie, de casa Christie’s, în cadrul celei de-a doua vânzări din colecÅ£ia Constantiner, a cărei valoare este estimată la 1,7 milioane de dolari, potrivit site-ului casei de licitaÅ£ii.

După sucesul licitaÅ£iei Constantiner din decembrie, Christie’s organizează o a doua vânzare, la New York. ColecÅ£ia, care a aparÅ£inut soÅ£ilor Leon ÅŸi Michaela Constantiner, se bazează pe fotografii, subliniind forÅ£a pe care acestea o au în mass media, celebrând de mai mult de 50 de ani moda, stilul, celebritatea ÅŸi dorinÅ£a.

Colecţia include lucrări ale unor fotografi cunoscuţi, printre care Helmut Newton, Horst P. Horst, Tom Staebler, Guy Bourdin, Jeanloup Sieff şi Bert Stern. Subiectele fotografiilor includ staruri ale epocii Marilyn Monroe, până la celebrităţi contemporane, precum Madonna, Tom Hanks, Cindy Crawford sau Linda Evanghelista. Colecţia care va fi scoasă la licitaţie pe 12 februarie include 155 de fotografii, a căror valoare totală este estimată la 1,1-1,7 milioane de dolari.

Citeste si:  Baby Boom Show a facut valuri la Constanta

Cea mai valoroasă fotografie cu Marilyn Monroe este un portret al acesteia realizat de Alfred Eisenstaedt în 1953, „Marilyn Monroe, for Life”, estimat la 50.000 de dolari. Alte fotografii cu celebra actriţă sunt ale fotografului Bert Stern, din cadrul ultimei ÅŸedinÅ£e foto a acesteia, „The last sitting”, cu valori estimate între 3.000 ÅŸi 7.000 de euro.

Citeste si:  Pe Drumul Crucii

O fotografie inedită este cea a fotografului Lee Friedlander, un nud al Madonnei din anul 1970, înainte ca aceasta să devină celebră. Nudul este estimat la 15.000 de dolari.

ÃŽn luna decembrie, o fotografie cu Marilyn Monroe realizată de creatorul curentului pop-art, Andy Warhol, s-a vândut cu 290.500 de dolari la o altă licitaÅ£ie organizată de Christie’s. Cei de la Christie’s estimau că poza se va vinde cu cel puÅ£in 400.000 de dolari, însă participanÅ£ii la licitaÅ£ie nu s-au apropiat cu ofertele de această sumă.

Citeste si:  Filmul "Sex and the City" va avea o continuare in 2009

A doua în topul licitaÅ£iei de poze cu Marilyn din luna decembrie a fost fotografia-colaj „The Last Sitting”, făcută în 1962 de Bert Stern, care face parte din ultimul pictorial al actriÅ£ei, pentru revista Vogue. „The Last Sitting” este inclusă în colecÅ£ia Constantiner, care include cel mai mare grup de fotografii cu Marilyn, peste 100. ÃŽntreaga colecÅ£ie a fost vândută de Christie’s pentru 7,7 milioane de dolari. Cel mai mic preÅ£, doar 625 de dolari, a fost obÅ£inut pentru o poză din 1956.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.