Gala EUROPAfest 2012 – laureati de exceptie, muzica de calitate, public entuziast

Dupa aproape 3 saptamani de festival EUROPAfest s-a incheiat pe 19 mai cu concertul de Gala aducandu-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele doua concursuri Bucharest International Jazz Competition si Jeunesses International Violin Competition desfasurate in cadrul festivalului in perioada 12-19 mai 2012.

In prima parte a serii publicul iubitor de muzica de calitate, precum si sustinatorii tuturor concurentilor s-au delectat cu jazz de calitate, in interpretarea celor 4 trupe finaliste – Quentin Angus Quintet / SUA, Australia, Artbeaters / Slovenia, Jazz in Dreadlocks / Polonia si Lindeborg Aadnekvam Duo / Suedia. Timp de 7 zile de concurs piesele lor au putut fi ascultate si apreciate in cadrul EUROPAfest 100% jazz and more, care a prezentat 14 trupe din intreaga lume, iar pentru ultima data in Gala, intr-o atmosfera de neegalat.

foto

Seara a continuat cu decernarea premiilor la Jeunesses International Violin Competition pentru cele trei categorii de varsta. Castigatoarea categoriei B (pana la 14 ani) a fost Lara Boschkor din Germania care a obtinut din partea juriului nota 10 in unanimitate. O prezenta gingasa, dar matura, a primit la sfarsitul interpretarii piesei muzicale Variatiuni pe o tema din Carmen de Pablo Sarasate aplauze de neoprit. Premiul I pentru categoria C (14-18 ani) a fost obtinut de irlandeza Hickey Mairead, la randul ei cantand o alta lucrare notabila a lui SarasateMelodii lautaresti– iar talentul deosebit cu care manuia vioara a atras admiratia tuturor. In cele din urma, premianta categoriei D (18-30 ani), Park Sujin a interpretat Poloneza in La major de H. Wienawski cu daruire, virtuozitate si talent care au impresionat profund intreaga sala.

Citeste si:  Phoenix ÅŸi Zdob ÅŸi Zdub cântă pe 6 septembrie, de Ziua Verde, în PiaÅ£a RevoluÅ£iei

foto

De asemenea, Casa Regala a acordat Diploma de excelenta pentru sustinerea culturii si tinerilor, spre incurajarea mecenatului cultural.

Mai mult, inainte de a afla castigatorii Bucharest International Jazz Competition 2012, membrii trupelor finaliste de jazz au fost invitati pe scena pentru a crea un moment special – jam session pe piesa St. Thomas compusa de Sonny Rollins, momentul reflectand bucuria improvizatiei spontane din jazz. In aplauzele audientei au fost anuntati castigatorii Grand Prize Winner – Artbeaters / Slovenia, Best Band – Lindeborg Aadnekvam Duo / Suedia si premiul de popularitate acordat trupei Quentin Angus Quintet / SUA, Australia.

Citeste si:  Pietrele pretioase recomandate fiecarei zodii

Dupa 2 ore si jumatate de muzica, emotie si placere, publicul a parasit cu greu sala, osciland intre nostalgia unui final si entuziasmul editiei viitoare.

Sub sloganul It’s all about live, quality music! EUROPAfest a oferit in perioada 4-19 mai concerte de jazz, blues, pop si muzica clasica, cu peste 300 muzicieni din 45 tari.

LAUREATII EUROPAfest 2012

BUCHAREST INTERNATIONAL JAZZ COMPETITION 2012

Finalisti:
Quentin Angus Quintet – SUA, Australia
Artbeaters – Slovenia
Jazz in Dreadlocks – Polonia
Lindeborg / Aadnekvam Duo – Suedia
Premiul de popularitate
Quentin Angus Quintet – SUA, Australia
Best Band
Lindeborg / Aadnekvam Duo – Suedia
Grand Prize Winner
Artbeaters – Slovenia

Citeste si:  Cariere de succes in entertainment

JEUNESSES INTERNATIONAL VIOLIN COMPETITION 2012

Categoria B ( pana la 14 ani )

Finalisti
Iacob Laura / Romania
Lundina Maria / Rusia
Popan Anna Maria / Romania
Ruseva Yoanna / Bulgaria
Vardanyan Mariam / Armenia
Zhuang Heyu / China
Zhuang Yun / China
Boschkor Lara / Germania

Premiul I: Boschkor Lara / Germania
Premiul al II-lea: Zhuang Yun / China
Premiul al III-lea: Zhuang Heyu / China

Categoria C ( 14-18 ani )

Finalisti
Daszkiewicz Aleksander / Polonia
Faber Line / Luxemburg, Belgia
Hickey Mairead / Irlanda
Kwasnikowska Roksana / Polonia
Bolozan Ionut / Romania
Bucholc Aleksandra / Polonia

Premiul I: Hickey Mairead / Irlanda
Premiul al II-lea: Bucholc Aleksandra / Polonia
Daszkiewicz Aleksander / Polonia

Categoria D (18-30 ani )

Finalisti
Haase Axel / Germania
Lakatos Robert / Serbia
Park Sujin / Australia – UK
Wen Xianbo / China – Germania

Premiul I: Park Sujin / Australia – UK
Premiul al II-lea: Lakatos Robert / Serbia
Premiul al III-lea: Wen Xianbo / China – Germania


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.