Ganduri de Paste

De sarbatori, suntem indemnati sa fim mai buni. Nu stiu daca ne putem imbunatati esenta, insa ce stiu este ca ne putem forta sa fim mai atenti. Putem face bine, daca nu ”suntem bine”.

Sa ascultam mai mult si sa vorbim mai putin.
Sa privim mai mult si sa ne exhibam mai putin.
Mai putin zgomot, mai multa deschidere.
Mai putin ”eu”, mai mult ”tu” sau ”voi” sau ”noi”.

Citeste si:  Barack Obama este aproape de o decizie importanta: ce caine va aduce la Casa Alba

Lumina soarelui, cat ar fi de spectaculoasa, isi pierde din stralucire daca nu e sustinuta dinauntru. Lumina invocata in toate textele de felicitari de Paste nu vine din nimic, din gol, din vid. Si nu vine deloc daca nu afla in noi o oglinda curata in care sa se reflecte. Inainte sa spalam geamurile, sa batem covoarele si sa stergem praful, sa facem putina ordine in noi. Sa ne curatam privirea de judecata celuilalt, de ura, de prejudecati, de intepeneala gandului.

Citeste si:  Amalia Nastase, s-a recasatorit in secret?

Ateii si agnosticii sa-si aminteasca faptul ca necredinta lor este o optiune, o alegere, nu o operatiune matematica. Ceilalti trebuie respectati, iar sarbatorilor lor nu trebuie sa devina pricina de conflict si, sub nicio forma, sa nu strice bucuria celorlalti chiar daca motivele ei nu le vorbesc lor.

Iar credinciosii sa-si aminteasca faptul ca, dintre toate, cea mai importanta lectie este dragostea si ca adevarul si calea lor trebuie sa fie revelate, nu impuse.

Citeste si:  Voltaj

Paste fericit tuturor!


8 Comentarii
 1. Necredinta ateilor e o alegere? Muahahahah !

  Nu, ateismul e \’\’by default\’\’, stii, ateismul sau lipsa unei credinte e precum goliciunea. Credinta intr-o fiinta supranaturala e ca purtarea de haine.

  Ateii nu sunt atei fiindca au ales sa nu creada in Satana cel Rau si Doarme-Doarme cel bun ci mai mult fiindca nimeni nu a reusit sa-i convinga de existenta acestor personaje din niste cartulii arhaice. Cu totii ne-am nascut goi si facem dus sau sex goi, dar nu toti purtam salvari sau kilturi.

  E mai mult involuntarism decat ALEGERE.

  Tu, Irinuca, ai ales sa NU crezi in ursitoare sau varcolaci ? Sau pur si simplu creierasul tau a avut nevoie de mai multe dovezi care sa ateste existenta acestor fiinte fabuloase?

  Mda…candva imi pareai fata inteligenta.

 2. Ce e o alegere este sa fii anti-teist, anti-religie. Asa da, e o alegere! Si e misto cum spui tu ca noi trebuie sa ne punem aceasta alegere pe standby cand credinciosii sarbatoresc personajele lor imaginare !!

  Dragoste, lumina valori morale crestine….daca ai nevoie de o cartulie sa te invete dragostea si iertarea, si de promisiunea unui rai ca sa practici compasiunea, empatia si generozitatea atunci nu prea esti un om bun. Esti doar un om interesat.

 3. :))), Alex, baby, din categoria ateilor, vreti nu vreti, faceti cu totii parte. Ca si tu esti ateu pentru rastafarieni sau pastafarieni :))))

  Si daca ati crede cu adevarat in Rai si Dumnezeu, vati dori cu totii sa dea o masina peste voi. Dar numai gandul mortii va inspaimanta ca dracu\’. Ceea ce inseamna ca religia voastra e mai mult prilej de socializare si calmarea anxietatilor decat convingere pura.

 4. Ei bine,pe mine nu ma inspaimanta deloc.cand o sa vina,o sa vina.pana atunci incerc sa fiu un om mai bun.cu accentuare pe ,,incerc\”.Sarbatori fericite si tie,Norina!chiar daca esti atee un pahar de vin tot o sa ciocnesti cu familia sau cu prietenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.